logo-white

Norge vant sølv og bronse i Nordisk mesterskap

Norge vant sølv og bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Mesterskapet ble arrangert i Trondheim og vinnerne ble kåret under en stor festbankett i Erkebispegården.

Mathias Toresen og Frida Willard Bjørkvold, servitørlærlinger ved Brasserie France i Oslo, vant sølv under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)
Mathias Toresen og Frida Willard Bjørkvold, servitørlærlinger ved Brasserie France i Oslo, vant sølv under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)

Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.

— Det er kjempebra med sølv, og resultatet var fortjent. Nivået var veldig høyt, og danskene fortjente å vinne. De presterte veldig bra, sier servitørlærlingene Frida Willard Bjørkvold og Mathias Toresen.

— Servicen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier Toresen.

To dagers konkurranse

Før en vinner kunne kåres måtte lærlingene gjennom en rekke konkurranseelementer i løpet av to dager.

Servitørlærling Mathias Toresen ved Brasserie France vant sølv i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)
Servitørlærling Mathias Toresen ved Brasserie France vant sølv i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)

Servitørene skulle dekke bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere and, sette rett vin til maten som kokkene tilberedte, samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.

Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en Mystery basket.

— Vi er godt fornøyd med medaljeplass, sier kokkelærling Arja Pedersen om bronsemedaljen i kokkeklassen.

— Det gikk best på lørdag både med hygiene og service, særlig etter andre rett. Men i starten var det litt hektisk, sier kokkekollega Kim Iamram.

NHO Reiseliv har vært arrangør av konkurransen.

— Vi er svært glad for at vi har fått lov til å være vertskap for denne flotte konkurransen i år. Det har vært utrolig gøy å se det høye nivået og engasjementet hos disse lærlingene. Dette er en viktig konkurranse for reiselivet ved at den viser hva det vil si å være kokk og servitør og synliggjør hvor morsomme og varierte disse yrkene er, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Konkurransen holdt et svært høyt faglig nivå.

 

Kokkelærlingene Arja Pedersen og Kim Iamram fra Spiseriet i Stavanger vant bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)
Kokkelærlingene Arja Pedersen og Kim Iamram fra Spiseriet i Stavanger vant bronse under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. (Foto: Ragnar Ydse)

— Den gleden og stoltheten disse lærlingene utstråler under konkurransen viser at de har et stort engasjement for yrket sitt. Og slike konkurranser gir de unge og lovende lærlingene en mulighet til å bli enda bedre og finpusse kompetansen sin. Reiselivet har et stort behov for faglærte, dyktige ansatte, og vi ønsker oss flere slike flotte, kompetente ungdommer, sier Myrstad.

Fantastisk innsats 

— Vi i NHO Reiseliv vil gratulere de norske deltakerne med en fantastisk innsats og gode resultater under Nordisk mesterskap for kokk og servitørlærlinger. Vi gratulerer selvfølgelig også Danmark som imponerte stort i årets konkurranse, sier Myrstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Emmie Bolmstedt/Visit Sweden)

En «swifties» guide til Stockholm

Illustrasjon - Nye Bodø lufthavn - Avinor - 2021

HENT tildelt milliardkontrakt på Nye Bodø lufthavn

(bildekilder: visitnc.com/related.dk)

På stjernejakt i det sørlige USA

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024