Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy i Trøndelag ble fredag åpnet av distriktsminister Linda Hofstad Helleland. De 18 enkeltstående rommene som er bygget inn i bakken helt øverst på Inderøy er Norges første kulturlandskapshotell.

Øyna Kulturlandskapshotell - Inderøy - Trøndelag 2020
Øyna Kulturlandskapshotell har panoramautsikt over Inderøy. De 18 rommene er bygd inn i bakken og gir deg følelsen av å sveve. (Foto: Øyna)

Øyna Kulturlandskapshotell er bygget av vertsfolkene Kristine og Frode Sakshaug i nært samarbeid med lokale medeiere, leverandører og entreprenører. Mat- og kulturopplevelsene hotellet tilbyr, er også kortreiste. Som hotellet er de en del av merkevaren Den Gyldne Omvei, samarbeidet mellom reiselivsaktører på Inderøy som fikk Samvirkeprisen for 2019.  

En unik idé

– Reiselivsnæringen er svært viktig i distriktene. Nå er det krevende tider for bransjen, derfor er det ekstra imponerende å se at Øyna satser. En unik idé og et godt lokalt samarbeid gir dere et godt grunnlag for å lykkes. Jeg håper andre lar seg inspirere av det dere har fått til, sa Linda Hofstad Helleland under åpningen.

Sammen med melhusbedriften Green Advisers har Kristine og Frode Sakshaug funnet en byggemåte som er tilpasset naturen og ivaretar panoramautsikten fra toppen av Inderøy over Trondheimsfjorden og Fosenalpene.

– De store vindusflatene og det at rommene henger ut over skråningen, skaper en helt spesiell nærhet til landskapet, sier daglig leder Joakim Dørum i Green Advisers.  

Nettsiden til Green Advisers finner du HER

– Jeg er sikker på at den unike beliggenheten, arkitekturen og det lokale eierskapet og engasjementet vil gi et løft for Inderøy og hele Trøndelag som destinasjon, sier Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag, som også var til stede på åpningen.

Nettsiden til Den Gyldne Omvei finner du HER

Øyna Kulturlandskapshotell - Inderøy - Trøndelag 2020
Distriksminister Linda Hofstad Helleland sto for den offisielle åpningen av Øyna Kulturlandskapshotell. Her sammen med vertskapet, Kristine og Frode Sakshaug. (Foto: Lena Johnsen)

– Vi har høye ambisjoner. Målet er at flere skal ta del i og smake på de kvalitetene Inderøy har. Her på Øyna skal du både spise godt og sove godt i et vakkert kulturlandskap, sier vertinne på Øyna, Kristine Daling Sakshaug.

Nettsidene til Øyna Kulturlandskapshotell finner du HER, til Visit Innherred HER og til Trøndelag Reiseliv HER

Kommentarer