logo-white

Norges mest fremoverlente matentreprenører kåret

De regionale finalene i Local EAT Award har gått av stabelen både i Norge og i Sverige. Fem finalister fra hvert land er spente før det hele skal avgjøres på EAT Stockholm Food Forum i juni.

Petter A. Stordalen (Choice.no)
Petter A. Stordalen (Choice.no)

Vinnerne leverer produkter og tjenester helt i tråd med filosofien bak konkurransen. Å være en Local EAT Award-entreprenør betyr at man tenker helse, bærekraft og lønnsomhet i et forretningsperspektiv. Vi gratulerer finalistene og håper kåringene bidrar til å løfte bedriftene og øker bevisstheten generelt rundt miljø og mat, sier Petter Stordalen, jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award er en årlig entreprenørskapskonkurranse i regi av Nordic Choice Hotels og NHO og løfter frem bedrifter med gode løsninger for hvordan man kan spise på en sunnere og mer bærekraftig måte. Juryen mener de har funnet de beste mat-ideene med potensiale for betydelig vekst i fremtiden.

Disse bedriftene er spennende og nyskapende og har mange muligheter foran seg. Kåringene er vel fortjent og på vegne av NHO vil jeg ønske bedriftene lykke til videre i konkurransen, sier Petter Haas Brubakk, næringspolitisk direktør i NHO.

Fem finalister fra Norge og fem finalister fra Sverige får dermed reise til EAT Stockholm Food Forum for å kjempe om å vinne hele Local EAT Award og 100 000 kroner.

Regionale finalister til Local EAT Award 2015
Norge

  • Keep-it Technologies AS, Østlandet
  • Smartfood UB, Vestlandet
  • Langøya hovedgård, Sørlandet
  • Morpho Solar, Trøndelag,
  • RETT HJEM Tromsø AS, Nord-Norge

Sverige

  • Samiska Apotek, region Nord
  • Ultuna Mejeri AB, region Mitt
  • Blåskal, region Väst
  • Food for Progress Scandinavia AB, region Öst
  • Scandinavian Aquasystems AB, region Syd

Om Local EAT Award

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT Stockholm Food Forum, et globalt initiativ etablert av Stordalen Foundation og Stockholm Resilience Centre for å bidra til å endre verdens matsystemer til sunn og bærekraftig mat.

Local EAT Award jakter på Skandinavias matentreprenører og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Juryen består av Petter Stordalen, Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, og Årets Grønne Kokk 2014, Tore Sægrov. Vinneren får en pengepremie på 100 000 kroner, et mentormøte med Petter A. Stordalen og deltagelse på EAT Stockholm Food Forum 1.-2.juni.

Les mer om vilkår for konkurransen og hovedpremien HER

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Padling er populært, her fra Sørenga i Oslo (Foto: Marius Dalseg/DNT)

Slik blir det påskestemning der du er

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 16 2024

(fotokilde: goturkiye.com)

Utenfor allfarvei i Tyrkia: Dra på roadtrip langs Antalyakysten

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen