Kevzta er utnevnt som den nye stjernen på den norske R&B- og soul-himmelen. Siden han i mars utga sin debutsingel Leo ni Leo, har han blitt spådd en stor fremtid både i Norge og i utlandet. Sangens tittel ”Leo ni Leo” er swahili og en referanse til stjerneskuddets kenyanske røtter, som han beskriver som viktige for den personen han er i dag. Kenyas Turistråd er glade for at Kevzta bringer en del av den kenyanske kulturen til Norden.

Den sjarmerende Kevzta, som nettopp har utgitt sin debutsingle Leo ni Leo, er utnevnt som den nye stjernen på den norske R&B- og soul-himmelen. Kevzta har bodd det meste av sitt liv i Oslo, hvor han hittil har arbeidet bak scenen som danser og koreograf for mange ulike artister. Nå satser han på musikken, og det norsk-kenyanske stjerneskuddet er allerede spådd en lovende karriere.

Holder fast i røttene

Tittelen Leo ni Leo betyr ”I dag er i dag” på swahili og er en referanse til sangerens kenyanske røtter.

– Swahili er en stor del av meg. Vi snakker språket hjemme, og jeg føler at det er med på å løfte denne sangen musikalsk. Leo ni Leo høres ikke like bra ut hvis man oversetter det til engelsk, og det er viktig for meg å representere den kenyanske delen av mine røtter. Kenya er mitt fødeland, og de årene jeg levde der, har vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag. Det ønsker jeg skal skinne igjennom i det jeg lager som artist,” forklarer Kevzta.

Mombasa er favoritten

Kevzta og familien har bodd flere forskjellige steder i Kenya, og han er glad i både kysten og innlandet. Spesielt Mombasa, som er hans yndlingssted, vil han anbefale norske turister å besøke. Kevzta besøkte selv landet senest i 2012, og har planer om snart å vende tilbake for å besøke familien og søke ny inspirasjon.

Hos Kenyas Turistråd i Nairobi gleder de seg over at Kevzta har valgt å bringe en del av Kenya til Norge og resten av Norden:

– Det gjør oss svært stolte at Kevztas kenyanske røtter gjenspeiles i musikken hans. Den kenyanske kulturen er noe særegent, og det er fantastisk at en artist som Kevzta velger å ta sin egen unike kultur med inn på den norske musikkscenen. Vi gleder oss til å følge Kevztas karriere,” sier Alex Tunoi, som er Regional Marketing Manager for Kenyas Turistråd i Storbritannia og Skandinavia.

Mer musikk på vei

Det kenyanske stjerneskuddet kan allerede love at det er mer musikk på vei, men vil ikke avsløre mer enn at det er snakk om et større prosjekt. Og mens vi venter på ny musikk fra Kevzta, kan vi lytte til – og synge med på – debutsingelen Leo ni Leo på for eksempel Spotify.

Om Kenya

Kenya er verdenskjent som safaridestinasjon og elsket for sine store sletter, sitt rike dyreliv og sin unike kultur. Som et enestående supplement til savannene i Kenya byr safarilandet også på en 420 kilometer lang kystlinje mot Det indiske hav med palmer, kritthvite sandstrender, vakre korallrev og et tropisk klima. Landet byr på opplevelser for alle aldersgrupper og er ideelt for å kombinere opplevelsesrik safariferie med komplett avslapning under palmene på stranden.