Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale måtte se seg slått av regjerende Norgesmester i kjøttfag, Mathias Nilsen, da de to møttes til kjøttskjærerduell under åpningen av Matstreif 2016.

Statsråden, som er faglært kjøttskjærer og har praksis fra både Nortura og Johs Jacobsen kjøtt AS, svingte slaktekniven i åpenbart vante bevegelser men måtte likevel gi tapt mot den regjerende Norgesmesteren og lærlingen Mathias Nilsen.

–  Han er kjøttskjærer, jeg er butikkslakter. Kjøttskjærerne jobber under høyt tidspress så jeg er redd han tar meg på tid, sa den regjerende Norgesmesteren i forkant av duellen.

Mathias Nilsen utdanner seg til kjøttskjærer ved Matindustriens Opplæringskontor og går i lære i familiens tradisjonsrike bedrift, Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum. Han er en av seks kjøttfaglige talenter som møtes til NM i kjøttfag lørdag  3. september.

Du kan følge morgendagens norgesmesterskap med egne øyne i Mattreifs konkurransetelt på Rådhusplassen fra kl. 11:30

Stort behov for fagarbeidere i kjøttbransjen

Dommer i  duellen og prosjektleder for NM i kjøttfag og spesialrådgiver for kompetanse i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug, er selv fagutdannet kjøttskjærer.

– Kjøttbransjen har et stort behov for dyktige fagarbeidere. Det er en prioritert oppgave for NHO Mat og Drikke å synliggjøre kjøttfagene og ovenfor ungdom og foreldre, og vise hvilke muligheter en kjøttfaglig utdanning gir. Statsråd Dale og regjerende Norgesmester Mathias Nilsen er svært gode ambassadører for faget, sier en fornøyd Lynghaug etter å ha kåret duellens vinner.

Streif gjennom norsk mat og drikkekultur

Matstreif, Norges største matfestival, arrangeres hvert år i Oslo i regi av Innovasjon Norge. Årets festival er den 12 i rekken. 200.000 mennesker besøkte festivalen i fjor, og i år ventes det minst like mange besøkende. Årets festival finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret. NHO Mat og Drikke arrangerer NM i Kjøttfag i konkurranseteltet på Rådhusplassen fra kl. 11:30 på lørdag.

Rundt 200 utstillere innen mat og drikke deltar og du kan møte produsenter, smake på ting du ikke får ellers eller lære å bruke kjente råvarer på ny måte. Målet med festivalen er å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk mat og drikkekultur.

Les mer om Matstreif 2016 HER 

Kommentarer