Rekordmange nordmenn besøkte Geneve i 2018. Antall norske hotellovernattinger økte med 7.2 prosent, noe som er klart over gjennomsnittet på 5.8 prosent – ny rekord det også !

Genéve med byens berømte fontene og Genfersjøen i forgrunnen med toppen av Mont Blanc i bakgrunnen (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

Sveitsiske Geneve, som er omringet av fjell og ligger like ved den speilblanke Genfersjøen (Lac Leman), har i løpet av det siste året sneket seg inn på radaren til et stigende antall norske reisende:

Fra 2017 til 2018 steg antallet nordmenn som overnattet i Geneve, med hele 7,2 prosent. Norske besøkende sto for hele 16.545 hotellovernattinger i 2018.

Men det er ikke bare blant nordmenn at interessen for å besøk Geneve stiger. Byen slo nemlig alle rekorder i 2018 med hele 3.232.871 overnattinger – en stigning på 5,8 prosent i forhold til året før. Det er det høyeste antallet overnattinger i byen siden 1934 !

Geneve er nummer tre på listen over Sveits’ mest populære reisemål blant utenlandske besøkende (sveitsiske reisende er ikke med) – med Zürich og Bern på henholdsvis første- og andreplass.

Flere saker om Geneve finner du HER og om Sveits HER og HER

Kommentarer