logo-white

Norsk fjerdeplass i Sushi World Cup

Sushikokk Roger Asakil Joya fra norske Sabi Sushi kom på en råsterk fjerdeplass under den tredje utgaven av Sushi World Cup i Tokyo. Han fikk andreplass i Edomaedelen og en fjerdeplass i kreativ del og fjerdeplass totalt. Foran nordmannen var det kun japanere, så Joya kan nå kalle seg verdens beste “ikke japanske sushikokk”.

Roger Asakil Joya (foto: ©otoerres)
Roger Asakil Joya fotografert på hjemmebane: Sabi Sushi`s restaurant på Viking Stadion (foto: ©otoerres)

– Jeg er ydmyk og kjempestolt. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er i seg selv en bragd. Vi snakker tross alt om de beste sushikokkene i verden, sier Joya i en pressemelding.

Roger Asakil Joya måtte igjennom en omfattende prosess med skoler og sertifiseringer før han fikk lov til å delta i Sushi -VM i Japan. Under mesterskapet måtte han igjennom et nytt nåløye for å bli blant de 12 finalistene.

Roger Asakil Joya ble fulgt av et japansk TV-team under konkurransen i Tokyo (foto: Facebook/privat)

Les mer om Sushi HER og HER

VM – menyen besto av blant annet norsk laks, makrell, torsk, reker, makrellstørje, hval og reinsdyr (!).

Roger Asakil Joya kom til Norge som 18 åring og er en av gründerne bak Sabi Sushi som driver en rekke sushirestauranter i Rogaland.

Les mer om Sabi Sushi HER

Noen “smakebiter” fra Sabi Sushi Hinna (Viking Stadion)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker