Sushikokk Roger Asakil Joya fra norske Sabi Sushi kom på en råsterk fjerdeplass under den tredje utgaven av Sushi World Cup i Tokyo. Han fikk andreplass i Edomaedelen og en fjerdeplass i kreativ del og fjerdeplass totalt. Foran nordmannen var det kun japanere, så Joya kan nå kalle seg verdens beste “ikke japanske sushikokk”.
– Jeg er ydmyk og kjempestolt. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er i seg selv en bragd. Vi snakker tross alt om de beste sushikokkene i verden, sier Joya i en pressemelding.
Roger Asakil Joya måtte igjennom en omfattende prosess med skoler og sertifiseringer før han fikk lov til å delta i Sushi -VM i Japan. Under mesterskapet måtte han igjennom et nytt nåløye for å bli blant de 12 finalistene.
VM – menyen besto av blant annet norsk laks, makrell, torsk, reker, makrellstørje, hval og reinsdyr (!).
Roger Asakil Joya kom til Norge som 18 åring og er en av gründerne bak Sabi Sushi som driver en rekke sushirestauranter i Rogaland.
Les mer om Sabi Sushi HER
Noen “smakebiter” fra Sabi Sushi Hinna (Viking Stadion)