En naturnær hytte i Ballangen mellom Bodø og Narvik stakk av med seieren for “beste feriebolig på budsjett” i den europeiske prisutdelingen Holiday Home Award. – Et eksempel på at kvalitet og spektakulære naturopplevelser ikke nødvendigvis må være dyrt, sier Pia Buen, Country Manager i Novasol.

Første plass til norsk hytte: I tøff konkurranse med ferieboliger over hele Europa, var det i år denne norske hytta som tok prisen for “beste feriebolig på budsjett” i Holiday Home Award 2018. (Foto: Novasol)

For fjerde år på rad har European Holiday Home Association (EHHA) kåret de aller beste ferieboligene i Europa. Ferieboligene vurderes i 14 kategorier hvor juryen kårer både vinnere og finalister blant feriehus, hytter og leiligheter som holder høy kvalitet og byr på unike ferieopplevelser.

– Vi er stolte over anerkjennelsen, og gleder oss stort på hytteeierens vegne, sier Buen.

Den prisvinnende hytta ligger i Ballangen med utsikt over Efjorden. Her er man i kontakt med naturen, både innendørs og utendørs.

Pia Buen (Foto: Novasol)

Store ferieopplevelser på budsjett

Stadig flere nordmenn og utenlandske gjester ønsker å feriere i Norge, og mange er på jakt etter det samme, nemlig autentiske opplevelser i norsk natur.

– Vi ser at det er en økende trend å bo så tett på naturen som mulig. Mange av våre gjester setter pris på komfortabel overnatting, som samtidig fungerer som utgangspunkt for opplevelser i området rundt. Dette er vinnerhytta et godt eksempel på, sier Buen.

Det trenger heller ikke være dyrt å bo komfortabelt. Hytta i Ballangen er en 2-stjerners hytte, moderne innredet og med unik natur som nærmeste nabo.

– Hvis man i tillegg fyller hyttas sengeplasser, får man desidert mest for pengene, tipser Buen.

Feriehus på Storholmen i Austevoll syd for Bergen (Foto: Novasol)

Hytteferie for alle årstider

Det satses stort på Norge som helårsdestinasjon, og unike ferieopplevelser er i vinden som aldri før. Norske hytter finnes både utenfor allfarvei og i mer urbane omgivelser – på fjellet, ved havet og med nærhet til byer. Det er det som gjør mulighetene for hytteferie her til lands så spennende og varierte, hele året.

Feriehus ved Valberg i Lofoten (Foto: Novasol)

I tillegg til prisen for beste feriebolig på budsjett, endte fire norske feriehus blant finalistene i kategorien feriebolig med mest unike beliggenhet (feriehus i Sogn og Fjordane, og feriehus i Hordaland), beste vinterhytte (hytte på Sjusjøen) og beste feriebolig for naturopplevelser (hytte i Lofoten).

– Anerkjennelsene i årets Holiday Home Award viser mangfoldet i vår portefølje. Hver feriebolig er unikt utformet av sin eier, og har noe spesielt å tilby gjestene uansett årstid, sier Buen.

Feriehus ved Valberg i Lofoten (Foto: Novasol)

Flere førsteplasser til Novasol under årets kåring

Totalt fire av Novasol sine feriehus gikk helt til topps i kåringen, og 28 er representert blant finalistene. De tre ytterligere vinnerne er:

Feriehus i Italia for beste dyrevennlige feriebolig.

Feriehus i Spania for beste tilrettelagte feriebolig.

Feriehus på Mallorca for beste familievennlige feriebolig.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER 

Hytte på Sjusjøen i Hedmark (Foto: Novasol)

Kommentarer