Fem norske kokker besøkte Gran Canaria for å smake på et stor utvalg av de beste lokale viner, oster, honning og oljer. Etterpå var de enige om at produktene var av utmerket kvalitet, med store muligheter til å lykkes som “gourmet delikatesser” i Norge.

(alfombraroja.se)

(alfombraroja.se)

José Alberto Hernández Asplund er fra Sevilla, men har norsk statsborgerskap og eier tapasbaren Barramon i Oslo:

– Normenn elsker eksklusive gourmetprodukter. Faktisk er vi det største importlandet av “iberico” – eikenøttskinke. Muligheten til å reise til Gran Canaria for å smake og bli kjent med de forskjellige produktene er svært gunstig for vår virksomhet”.

De andre kokkene som deltok på reisen til Gran Canaria var Tore Kristian Tofte fra Barramon, Carl Johan fra picniquegroup.com. Rodrigo Belda fra Delicatessen (Son tres restaurantes) og Olga Martin Lavin fra Bon Lio.

Ost var et av de mest verdsatte produktene

– De er spektakulære, veldig kremet, med svært spesielle smaker, og oljene er fantastiske. Det er overraskende; hvis du aldri har smakt dem før, kan du ikke forestille deg at de var så fabelaktige. Uten tvil kommer vi til å like dem i Norge, fordi det er kvaliteten som teller. Alle disse produktene er av god kvalitet “, sa de norske besøkende.

Smakstester ble avholdt på Mondalón Hotel i Las Palmas de Gran Canaria. De norske kokkene ble ledsaget av Francisco Sánchez fra det lokale mattilsynet.

Arrangementet var organisert av turistkontoret og matmyndigheten, innenfor rammene av samarbeidsprosjekt “Eat up Spain”. I dette prosjektet deltar «Asociación Cultural El Ojo Anónimo» og Spanias kokkers og konditorers forbund (Facyre), med støtte fra Cervantes-instituttetet i Stockholm, den spanske ambassaden i Norge og den internasjonale kulinariske reiselivforeningen (Wfta). Målet med satsingen er å styrke markedsføringen av øya som en destinasjon for kulturell og gastronomisk turisme i det nordiske markedet.

Produkter

De norske kokkene fikk anledning til å bli kjent med ekstra virgen/jomfru olivenolje av merkene Oro Canario fra Agüimes (veldig myk og fruktig, laget av olivensorten “arbequina”), Santa Lucía de Tirajana og Asoligran fra San Bartolomé de Tirajana; ostene Roque Grande fra Valsequillo, Media Flor både fra Guía og fra Finca Fuente Morales i Almatriche; en hvitvin og en tørr hvitvin fra Las Tirajanas og to rødviner fra los Lirios de Monte Lentiscal og fra Las Tirajanas; samt honningene Colmenar Florido og La Abeja del Guanche, begge fra Telde, og honningen Apícola fra San Mateo.

Kokker som deltok på smaker av produkter i Gran Canaria

Tore Kristian

José Alberto Hernández

BARRAMON
barramon.no/

Olga Martin

BON LIO
www.bonlio.no/

Rodrigo Belda

DELICTASSEN (Son tres restaurantes)
www.delicatessen.no

Carl Jorgen

picniquegroup.com

Kommentarer