Sushikjeden Sabi Sushi kunne i mars 2016 by på norskfanget tunfisk i sine restauranter. Tunfiskene – to makrellstørjer på henholdsvis 170 og 200 kilo, ble fanget av en tråler utenfor Egersund.
Norge var frem til rundt 1970 en stor eksportør av makrellstørje og annen tunfisk. Fangstene kunne komme opp i 15.000 tonn årlig frem til fiskearten forsvant fra norskekysten midt på 70 og 80-tallet.
Nå er den på vei tilbake igjen og i mars 2016 kunne Sabi Sushi tilby kortreist og norskfanget tunfisk !
Relaterte nyheter og artikler:
- Vladimir Pak til topps i VM for sushikokker
- Sabi Omakase kåret til “Årets Restaurant i Norden”
- Norsk fjerdeplass i Sushi World Cup
- Argentinsk Barcelonastjerne til Gladmat 2015
Les flere nyheter og artikler om sushirestauranter HER
Flere bilder: