Norwegian fikk en rakettstart på Oslo Børs tirsdag formiddag med en stigning på nesten 20 prosent iløpet av kort tid. Stigningen kan ha sammenheng med rykter om et mulig statlig oppkjøp i flyselskapet.

Norwegian tok kraftig av på børsen. aksjekursen steg med nesten 20 prosent iløpet av kort tid tirsdag formiddag (otoerres)

Norwegian-aksen steg med 19.9 prosent til NOK 8.51 iløpet av kort tid tirsdag formiddag. Stigningen kommer etter at aksjekursen nærmest krasjlandet sist uke da corona-krisen nærmest feide som en tsunami gjennom børslokalene.

Den kraftige økningen settes i sammenheng med ryktene om et mulig statlig oppkjøp av aksjer i Norwegian. Dette som en løsning for å berge flyselskapet fra konkurs. Det skal – ifølge flere medier, ha vært ført uformelle samtaler med politikere fra flere partier om akkurat dette.

Muligheten avvises ikke, men flere eksperter fremholder at dette i så fall vil bli siste utvei, for det øknomisk hardt prøvede flyselskapet.

Norwegian varslet mandag om flere omfattende tiltak for å kunne møte den kraftige nedgangen etter corona-krisen: Fly tas ut av trafikk og parkeres, rutetilbudet kuttes med opptil 85 prosent og over 7300 ansatte får permitteringsvarsel.

Les også: Norwegian: 85 prosent av flyvningene kanselleres – 7300 ansatte permitteres

Flere relaterte saker finner du HERHER, HER og HER

kilder: e24, finansavisen, ntb, nrk

Kommentarer