Regjeringen sier ja til å gi pengestøtte for å redde flyselskapet Norwegian, men stiller krav om at private investorer også bidrar. Leder for Norwegian Pilot Union i Parat, Alf Hansen, sier han er glad for at aksjonene foran Stortinget- og møter med politikere har gitt resultater.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Langtidsparkerte Norwegianfly på SVG – Stavanger lufthavn, Sola (foto: ©otoerres)

Pilotlederen mener det politiske presset fra alle Parat-organiserte i stor grad har bidratt til å få regjeringen på banen.

– Den politiske kontakten vi har fått til, og det politiske trykket vi har hatt blant annet i forbindelse med aksjonene våre utenfor Stortinget, mener jeg definitivt har påvirket Regjeringen til å ta denne beslutningen. I tillegg har vi hatt muligheten til å bidra med informasjon, og med dette korrigere tidligere feiluttalelser og feilaktige tall. Dette har bidratt til at det store bildet blir riktig, sier Hansen.

Leder for kabinansatte i Norwegian, Rene-Charles Gustavsen, sier piloter, kabin- og kontoransatte står sammen i en vanskelig tid for selskapet.

– Vi fikk massiv støtte i forbindelse med markeringene utenfor Stortinget og senere møter med samferdselsministeren, næringsministeren og opposisjonen på Stortinget, sier Gustavsen.

Leder for Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, er glad for å få regjeringen på banen, men vil gjerne se hva- og hvor mye penger som kommer.

– Så langt vet vi ikke hvor mye penger regjeringen vil bidra med. Norsk luftfart er i krise og jeg forventer at regjeringen bidrar både med kapital i forbindelse med restruktureringen, i tillegg til en krisepakke for hele norsk luftfart, sier Holsether.

Han sier det er veldig bra at regjeringen kommer på banen med en god finansiell støtte.

– Det er samtidig viktig at regjeringen følger opp de forutsetninger som er gitt underveis. Her sikter vi spesielt til at det er norske arbeidsplasser som prioriteres og ikke minst at flyselskapene aksepterer faste og direkte ansettelser, sier Holsether.

Les også: Positive til Norwegian-søknad Norwegian permitterer nye 1600

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer