Regjeringene i Danmark og Sverige gir SAS lånegarantier på tre miliarder svenske kroner (SEK). Dette for at selskapet skal komme seg igjennom den finansielle krisen i kjølvannet av Coronakrisen. Nå vil Norwegian ha samme ordning i Norge.

Norwegian og SAS på Stavanger lufthavn Sola (©otoerres)

– Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram.

Den norske regjeringen solgte de statseide SAS-aksjene sommeren 2018 og er nå helt ute av det skandinaviske flyselskapet.

Les også: Norge har solgt seg ut av SAS (juni 2018)– Den danske staten bør vurdere kjøp av SAS-aksjer” (oktober 2016)

– Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, fortsetter Schram.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER og HER

Les også: Parat ber regjeringen fremskynde redningspakke for Widerøe og Norwegian

Kommentarer