Større valgfrihet og enda høyere luksusnivå slår godt an blant norske reisende. At passasjerene har høyere forventinger og stiller flere krav er et godt tegn, mener Kevin Bubolz, som er Europa-sjef for NCL.

Boblebad ombord på Norwegian Breakaway (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

– Den typiske cruisepassasjeren finnes ikke lenger, og våre reisende har både høye forventninger og høy ekspertise. Cruisetrendene går i retning av at folk ønsker seg skreddersydde opplevelser hvor de selv har muligheten til å tilpasse sitt cruise etter smak og behag. Det er uten tvil positivt for oss, for det gir oss muligheten til å utvikle oss, og introdusere konsepter som svarer på ønskene til passasjerene våre, forteller Kevin Bubholz.

Han trekker frem «foodie»-kulturen, som setter sterkere fokus på store matopplevelser, som en av inspirasjonskildene bak Freestyle Dining-konseptet de lanserte i år 2000.

– Det finnes et bredt utvalg av restauranter med spesialiteter tilgjengelig på alle skip i flåten. Disse skal gi en ekstraordinær kulinarisk opplevelse som vi ser appellerer til de av våre reisende som er ekstra opptatt av gourmetmat, forteller han.

Cagneys Oreo Cheese Cake (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

Fri som fuglen

Et annet tiltak som har vist seg svært populært blant gjestene ombord Norwegian Cruise Line (NCL) sine skip, er Feel Free-konseptet deres som innebærer ingen kleskode, ingen faste middagstider, ingen faste sitteplasser og ingen «kapteinens middag».

– Vi ville møte gjestene våre med valgmuligheter som forsterker følelsen av at dette er «smart-cruise», og at de får en skreddersydd opplevelse. Å la folk bestemme selv hvor og når de vil spise, og hva de skal ha på seg er en selvfølge når man tilbyr høykvalitetsreiser, og vi ser at våre passasjerer setter stor pris på dette, sier Bubolz.

Dining ombord (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

Jakten på nordmennene

Selskapet, som opprinnelig var norskeid (Klosters rederi red. anm), har allerede mange norsktalende gjester ombord. Kevin Bubolz mener at en av grunnene til at NCL er populært blant nordmenn, er aktivitetstilbudet.

– Vi har en rekke aktiviteter tilgjengelig for å passe de norske reisende — vi vet at dere er en aktiv nasjon, så vi har sportsområder ombord som har mye å tilby aktive mennesker. For de som ønsker et adrenalinkick har vi klatrevegger og tauløype. Ønsker man å slappe av, kan alle skipene våre tilby Mandara Spa med et bredt utvalg behandlinger. Å få flere norske passasjerer ombord på Norwegian Cruise Lines skip, er et av våre viktigste mål når vi nå styrker vår tilstedeværelse i Europa. Vi er svært stolte av vår norske arv, som knytter selskapet vårt til det “gamle kontinentet”, sier direktør for NCL i Europa, Kevin Bubolz.

Spaavdeling ombord hos NCL (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

Les flere saker om NCL – Norwegian Cruise Line HER – Flere cruisenyheter finner du HER

Avslapping på egen balkong (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

Norwegian Breakaway seiler fra Tallinn, hovedstaden i Estland (Bildekilde: (© Norwegian Cruise Line)

Kommentarer