Flyselskapet Norwegian ble søndag enige med obligasjonseierne i lånet hvor selskapet har manglet det nødvendige flertallet. Det betyr at selskapet har fått tiltstrekkelig støtte i alle de fire lånene de var avhengige av.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
11 av Norwegians Boeing B787 Dreamlinere står langtidslagret på Stavanger lufthavn Sola (foro: ©otoerres)

Norwegian meldte fredag at eierne i tre av fire obligasjonslån hadde godtatt flyselskapets forslag til kriseplan. Søndag ble selskapet også enige med eierne av det fjerde lånet, heter det i en børsmelding som ble sendt ut samme ettermiddag.

– Vi er nå ett skritt nærmere å få tilgang til de statlige lånegarantiene som er avgjørende for å komme gjennom denne krisen, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian til E24.no. søndag ettermiddag.

Les børsmeldingen fra Norwegian HER (ekstern lenke)

Norwegian er nå inne i sitt livs kamp som flyselskap. Enigheten med de fire obligasjonseierne var et viktig og avgjørende steg på veien mot å sikre seg en statlig garantert låneavtale verdt tre milliarder kroner. Nå forhandles det med leasingselskapene om en ny avtale og førstkommende mandag er det ekstraordinær generalforsamling i det økonomisk hardt prøvede flyselskapet.

Les også: Norwegian har presentert flere detaljer i redningsplanenNy hastelov kan hjelpe konkurstruede NorwegianNorwegian vil konvertere gjeld til egenkapital – Kaller inn til ekstraordinær generalforsamling 4. mai

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer