Norwegian fraktet 3,1 millioner passasjerer i april mot 3.049.249 samme måned ifjor. Det gir en økning på tre prosent. Selskapet måtte også se seg forbigått av Wizz Air i “kampen” om å være Europas største lavprisoperatør etter Ryanair og easyJet.

Norwegian understreker at tallene for april er ikke direkte sammenlignbare med samme måned i fjor på grunn av påskeeffekten, men at mars og april sett under ett viser en positiv utvikling. (©otoerres)

– Jeg er godt fornøyd med den positive utviklingen i april og de to siste månedene sett under ett, både når det gjelder antall passasjerer, inntekter og punktlighet. Fremover skal vi fortsette å jobbe målrettet for å styrke lønnsomheten og samtidig tilby de reisende god kvalitet til en lav pris, og ikke minst bransjens nyeste og mest miljøvennlige flyflåte, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en kommentar til apriltallene.

Bjørn Kjos (NAS)

Totalt 3.137.608 passasjerer fløy med Norwegian i april 2018. Det er 88.359 eller tre prosen flere enn i samme måned året før. Den totale trafikken (målt i RPK) økte med 11 prosent og kapasiteten (ASK) med syv prosent. Fyllingsgraden var på 86,1 prosent, opp 3,1 prosentpoeng i forhold til april 2018.

Norwegian måtte i april for første gang siden januar 2018 se seg passert av Wizz Air. Dette tiltross tross for passasjerøkning og nok en måned med over tre millioner reisende. Det ungarskbaserte lavprisselskapet fraktet 3.288.731 i april – en økning på 19 prosent i forhold til samme måned året før.

Les også: Wizz Air økte 19 prosent

Påsken vil alltid påvirke tallene positivt. I år var påsken i april måned, som betyr at inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) ble høyere enn i fjor.

Hvis man sammenligner mars og april totalt sett i år med samme periode i fjor, var fyllingsgraden opp 1,8 prosentpoeng og yielden opp 6,9 prosent. Antall passasjerer økte med fire prosent, ASK økte med ni prosent og RASK økte med åtte prosent. Det var også noe økt etterspørsel den siste uken av april på grunn av pilotstreik i Skandinavia.

Norwegian gjennomførte 98,9 prosent av de planlagte flygningene i april. Selv om selskapets Boeing 737 MAX-fly fortsatt er tatt ut av produksjon ble passasjerene påvirket i liten grad. Selskapet slo blant annet sammen en rekke flygninger og tilbudte kundene alternative avreisetidspunkt for å løse situasjonen på best mulig måte. Punktligheten var på 83,4 prosent denne måneden.

Norwegian fikk levert en fabrikkny 787 Dreamliner i april. Selskapet ble i april det største utenlandske flyselskapet i New York-regionen.

Les også: 13.5 millioner fløy med Ryanair i april

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer