Norwegian har lyttet til kundene og gjenåpner 76 ruter for reiser fra 1. juli. Dette omfatter både norske innenriksruter og reiser til andre land i Europa. Gjenåpningen er et resultat av økt etterspørsel fra kundene, samtidig som flere andre flyselskap allerede har gjenopptatt flygninger i Europa. Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte fra norske baser vil da bemanne 20 fly. Det betyr at om lag 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake fra permittering.

Norwegian - Rutekart - Norge - 1. juli 2020
Norwegians ruteprogram fra Norge per 1. juli 2020 (kartkilde: Norwegian Air Shuttle)

– Mange kunder har gitt uttrykk for at Norwegian må tilbake på vingene med fly til langt flere destinasjoner enn vi har i dag. Til alle som ønsker å reise med Norwegian i sommer har jeg en gladmelding: Vi skal i lufta med flere fly, og vi gjenåpner en rekke av rutene kundene har etterspurt. Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen. Samtidig har vi innført en rekke tiltak for å ytterligere redusere en allerede lav smitterisiko om bord i fly, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Jacob Schram - Direktør - Norwegian
Jacob Schram (Picture: Norwegian Air Shuttle)

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere 12 fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering. Totalt er nå mer enn 900 piloter og kabinansatte i jobb.

– Jeg er svært glad for at vi nå får mange av våre «Red Nose Warriors» tilbake på jobb og i luften igjen for å ta seg av våre kunder, sier Schram.

Se oversikten på linken under:

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Les også: Norwegian återupptar 76 linjer och sätter ytterligare 12 plan i driftNorwegian to Restart Short Haul Flights from the UK and Serve a Wider European Network from JulyNorwegian genoptager København – Aalborg

Kommentarer