Argentinske myndigheter har i natt norsk tid utstedt driftstillatelse (AOC) til Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA).

Norwegiansjef Bjørn Kjos (nr. tre fra v) med selskapets driftstillatelse i Argentina (bildekilde: norwegian air argentina)

NAA er i ferd med å bygge opp sin administrasjon med nødvendige, myndighetspålagte funksjoner i Buenos Aires og er snart klar for å drive en flyoperasjon underlagt argentinske myndigheter.

– Dette er en ny milepæl for Norwegian. Godkjennelsen betyr at vi snart kan tilby argentinere å fly med nye, komfortable fly til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også: Norwegian starter direkterute til Argentina (juni 2017)

– Norwegian har blitt tatt meget godt imot av argentinske myndigheter som ønsker mer konkurranse i markedet. Nå blir det fullt fokus på å tilby rimelige flyreiser til millioner av passasjerer, noe som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser, drive økonomisk vekst og gi økt turisme, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina.

I desember 2017 godkjente det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. NAA hadde søkt om godkjennelse for til sammen 156 ruter. Norwegians planer for en betydelig operasjon fra Argentina innebærer både innenriks- og utenriksflygninger. Norwegian har én Boeing 737-800 basert i Argentina i dag.

Les også: Astor Piazzolla Norwegians første argentinske halehelt - Argentinske myndigheter ønsker Norwegian-oppstart - Norwegian lyser ut 300 jobber i Argentina – Norwegian Air Argentina S.A. er etablert — Argentinske myndigheter ønsker Norwegian-oppstart — Norwegian med innenriksruter i Argentina

Kommentarer