Norwegian har nådd nok en milepæl: I november landet selskapets fabrikknye fly nummer 150 fra Boeing på Oslo lufthavn. I 2017 har Norwegian fått 32 nye fly i flåten. 

Norwegian har satt 150 Boeingfly i trafikk på 10 år. Torsdag landet Norwegians aller nyeste Dreamliner — fly nr. 150 fra Boeing — på Oslo lufthavn, etterfulgt av en splitter ny Boeing 737-800-maskin. Dette var Norwegians siste flyleveranse for i år. Selskapet har til sammen fått 32 nye fly i flåten i 2017; seks Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 og ni Boeing 787-9 Dreamlinere.

Norwegians Dreamliner G-CKNY “Jonathan Swift” (Foto: Klaus Olsen /Norwegian)

Les også: Jonathan Swift ny halehelt hos Norwegian

En av de yngste og mest miljøvennlige flåtene i verden

Torsdagens leveranser betyr at Norwegian fortsatt har en av de yngste flyflåtene i verden med en gjennomsnittsalder på bare 3,6 år. Nye fly er vinn-vinn både for passasjerenes lommebok og for miljøet, ettersom drivstoffbruk reduseres.

Norwegians flåte består i dag av 145 fly (les mer her). Flere fly har allerede blitt faset ut for å gjøre plass til nyere, mer miljøvennlige modeller. Norwegian vil fortsette flåtefornyelsen i 2018.

Norwegians Dreamliner G-CKNY “Jonathan Swift” (Foto: Klaus Olsen /Norwegian)

Jobber aktivt med å redusere utslipp

Norwegians globale ekspansjon og nye ruter øker lokal turisme, skaper nye arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling. Samtidig anerkjenner Norwegian sitt ansvar som en betydelig markedsaktør og jobber med flere tiltak for å redusere utslippene per passasjer og gjøre luftfarten mer miljøvennlig. Den viktigste faktoren et flyselskap kan bidra med for å redusere utslipp, er ved å investere i nye fly. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Les også: Norwegian Named Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes

Les flere saker om Norwegian sine halehelter  HER og om  Norwegian HER

Jonathan Swift – forfatteren av “Gullivers reiser” blir ny irsk halehelt hos Norwegian (picture: NAS)

 

Kommentarer