Norwegian og den spanske pilotforeningen SEPLA signerte fredag 9. februar 2018 en toårig tariffavtale. Denne omfatter pilotene ved Norwegians åtte baser i Spania. Tidligere den samme uken signerte Norwegian og selskapets piloter og kabinpersonale basert i Italia en ny tariffavtale.

Norwegian er sterkt tilstede med både base og egen bakkeservice på Alicante-Elche Airport. Selskapet kniver med Vueling om å være nest største operatør etter Ryanair på flyplassen. (©otoerres)

– Denne tariffavtalen er viktig for Norwegian fordi den danner grunnlaget for et godt og konstruktivt forhold mellom medarbeidere og ledelsen, noe som er avgjørende for konsernets videre internasjonale vekst, sier HR-direktør i Norwegian Helga Bollmann Leknes.

– Vi er veldig godt fornøyd med at Norwegian anerkjenner pilotene som en verdifull og unik ressurs. Avtalen er en viktig milepæl og bidrar til at vi kan videreutvikle samarbeidet om vårt felles mål, sier Martin Stork, leder for SEPLA Norwegian

– Denne avtalen er viktig for å sikre forutsigbarhet og stabilitet i en tid med tøff konkurranse i luftarten. Avtalen sikrer gode lønns- og arbeidsbetingelser for våre spanske piloter og vil samtidig gi dem spennende karrieremuligheter framover, sier direktør Bjørn Erik Barman-Jenssen i Norwegian Air Resources.

Avtalen skal nå ut på uravstemning blant SEPLAs Norwegian-piloter.

Norwegian har også en tariffavtale med kabinpersonalet i Spania. Tidligere denne uken signerte Norwegian en treårig tariffavtale med piloter og kabinpersonale i Italia. Avtalen omfatter langdistansevirksomheten. Piloter og kabinpersonale som flyr ruter i Europa har allerede en tariffavtale.

Norwegian har baser i Alicante, Barcelona Gran Canaria, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca og Tenerife. Selskapet sysselsetter 2190 medarbeidere i Spania.

Les flere saker om Norwegian HER 

Fra venstre: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos, Norwegians HR-Direktør Helga Bollmann Leknes, Uffe Jesper Faerch Jensen (SEPLA), Martin Stork (SEPLA), Adam Mark Smith (SEPLA) og Bjørn Erik Barman-Jenssen, direktør i Norwegian Air Resources (Bildekilde: Norwegian)

Kommentarer