Norwegian Air Shuttle ASA (NAS) sendte torsdag 3.desember ut innkalling til ekstraordinær generalforsamling om to uker – den 17. desember. Selskapet vil be aksjonærene om nødvendige fullmakter til blant annet å konvertere gjeld til egenkapital samt potensielt innhente ny kapital. Dette er en del av den planen det jobbes med for å gjennomføre den pågående reorganiseringsprosessen NAS er inne i.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Norwegianfly under langtidslagring på Stavanger lufthavn Sola (foto: ©otoerres)

– Vi har som mål å få på plass et finansielt sterkt og konkurransedyktig flyselskap. Det vil medføre en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørrelse og et forbedret tilbud til kundene våre, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

Les også: Kan tape 64 milliarder på konkurs (november 2020)

– Vi er inne i en krevende situasjon, men vi jobber systematisk med planer som skal ivareta hensynet til kunder, ansatte, långivere så vel som selskapets aksjonærer, sier Schram.

Les også: Søker konkursbeskyttelse i Irland (november 2020)

– Vår plan inneholder forslag til en sammensatt tiltakspakke mot långivere, andre kreditorer og interessenter, samt eksisterende og potensielt nye aksjonærer, som vil kunne medføre en helhetlig løsning, sier finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Børsmeldingen kan leses HER (ekstern lenke)

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer