Norwegian skal ha vært i samtaler med Monarch Airlines med tanke på et eventuelt oppkjøp av det 50 år gamle britiske flyselskapet, melder nyhetsbyrået PA.

Monarch`s Airbus lander på flyplassen i Manchester. Selskapet har baser i Birmingham, Manchester, London-Luton, London-Gatwick og Leeds-Bradford. (Arkivbilde ©otoerres)

Norwegian vurderere å kjøpe deler av – eller hele det britiske flyselskapet Monarch. Det melder nyhetsbyrået PA fredag. Opplysningene skal være basert på anonyme kilder og ingen av de to selskapene har så langt bekreftet disse.

Monarch som siden 2014 har vært eid av det private investeringsfondet GreyBull Capital, skal ha hyret inn konsulentselskapet KPMG for å se på mulighetene for salg av selskapets kortrutevirksomhet. Dette for å konsentrere seg om de mere lønnsomme langdistanserutene.

Les også: Monarch Airlines: Vi er ikke tilsalgs! (2016)

Monarch ble stiftet i 1967 og har sin hovedbase på Luton-flyplassen utenfor London. Selskapet har rundt 3000 ansatte, 35 fly og fraktet 5.4 millioner passasjerer i 2016.

Flåten består idag av Airbus A 320 og Airbus A 321, samt én Boeing 737-800. Selskapet har også 45 Boeing 737MAX i bestilling. De første “maxene” leveres i 2. kvartal 2018.

Les også: Monarch lanserar flyg till Birmingham, Manchester och London - New Monarch cabin crew take to the skies

Les mer om Monarch på selskapets nettsider HER – Les flere nyheter om Norwegian HER 

Nye medlemmer av Monarchs cabin crew team (monarch.co.uk)

Kommentarer