En rute til Kanariøyene legges ned, mens antall avganger reduseres på fem andre spanske Norwegianruter – deriblant mellom Spania og Nord-Europa.

Norwegians Boeing 737-800 LN- NOF “Edvard Munch” fotografert over Mar Menor/La Manga i Spania (photo: ©otoerres)

Norwegian legger ned flyruten mellom Tenerife Syd og Roma, som en del av den nylig annonserte sparekampanjen #Focus2019.

Les også: Seks Norwegianbaser legges ned (16. januar 2018)

Norwegian har i tillegg varslet en reduksjon fra ni til sju ukentlige avganger på ruten mellom Tenerife Nord og Madrid, samt færre ukentlige flyvninger mellom Palma de Mallorca og en rekke nord-europeiske destinasjoner:

  • København fra 14 til 13 avganger
  • Oslo fra ni til åtte avganger
  • Düsseldorf fra ni til sju avganger
  • Helsingfors fra sju til seks avganger

Spania har de siste årene vært et av Norwegians beste markeder. I 2018 fløy selskapet 8.93 millioner passasjerer via spanske lufthavner. Av disse reiste 7.36 millioner til og fra andre europeiske destinasjoner, 1.07 millioner på spanske innenriksruter og vel 500.000 mellom Spania og USA.

Norwegian vil etter nedleggelsen av basene på Mallorca, Gran Canaria og Tenerife fortsatt ha fem baser i Spania: Alicante, Malaga og Madrid, samt to baser i Barcelona (en for kort og en for langruter).

Flere saker om Norwegian finner du HER

Norwegian er sterkt tilstede med både base og egen bakkeservice på Alicante-Elche Airport. Selskapet kniver med Vueling om å være nest største operatør etter Ryanair på flyplassen. (©otoerres)

Kommentarer