Norwegian starter direkteflyvninger til USA fra Bergen lufthavn Flesland. Destinasjoner blir Providence/Boston-TF Green og  New York/Newburgh-Stewart. Begge rutene får premiere i begynnelsen av juli. Flytype blir Boeing 737MAX og prisene starter på NOK 699.- for en enkeltbillett.

Aslak Sverdrup (Avinor.no)

Norwegian presenterer tirsdag formiddag nye USA-ruter med Boeing 737MAX fra Bergen lufthavn Flesland. Selskapet har tidligere hatt sommerflyvninger mellom Flesland og New York JFK med Boeing B787 Dreamliner.

Nye destinasjoner blir Providence/Boston-TF Green og  New York/Newburgh-Stewart  – begge med to ukentlige rundturer.  Selskapet frister med priser som starter på NOK 699.- for en enkeltbillett, viser et søk som dfly.no har gjort i Norwegians lavpriskalender.

– Bergen lufthavn Flesland ønsker de nye rutene velkommen og er stolt over å være første lufthavn i Skandinavia med flyruter betjent av Boeing 737 MAX. Norwegians nye ruter gjør reisen enklere også for amerikanere. For mange turister er Bergen det første møtet med Norge, og inngangsporten til de ikoniske fjordene. Avinor bygger nå en ny flyterminal som står ferdig 17. august. De to nye rutene vil komplettere det øvrige gode rutenettet fra Flesland. Vi er klare for Amerika-feber på Vestlandet, sier Aslak Sverdrup, som er lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Les også: Norwegian Launches Two New Routes from the U.S. to Bergen

Bergen (BGO) — New York (SWF)

Norwegian vil fly to ganger i uka (hver mandag og fredag) mellom Bergen og Stewart nord for New York City i sommersesongen med ruteåpning 3.juli. Stewart International (SWF) ligger i staten New York, 90 minutter unna New York City. Busser mellom flyplassen og New York City vil settes opp for å korrespondere med Norwegians flyvninger.

Bergen (BGO) — Boston (PVD)

Norwegian vil fly to ganger i uka (hver onsdag og søndag) mellom Bergen og Providence i nærheten av Boston i sommersesongen med ruteåpning 2.juli. Providence, Rhode Island (PVD) ligger i New England, 90 minutter fra Boston. Det går tog og buss mellom flyplassen og Boston sentrum.

Nettsidene til Providence/Boston-TF Green og New York/Newburgh-Stewart finner du HER og HER 

Les mer om Norwegians USA-lufthavner: Providence Airport Factsheet og Stewart International Airport factsheet

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet. Både New York og Boston er populære reisemål og blir nå tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser. I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

Les også: 10 nye Norwegianruter mellom Irland, Skottland og USA

Les flere nyheter om Bergen lufthavn Flesland HER og HER, samt om Norwegian HER 

Kommentarer