Norwegian og China Construction Bank Leasing International etablerer selskap som skal eie deler av flyselskapets flåte. Hensikten er å finansiere, eie og lease ut fly som flyselskapet har bestilt, noe som vil styrke Norwegians finansielle situasjon betydelig. I første omgang omfatter avtalen i 27 fly av typen Airbus A320 neo som skal leveres fra 2020 til 2023.

Airbus A 320neo i Norwegians farger (Bildekilde: Airbus.com)

China Construction Bank Leasing International DAC er et heleid datterselskap av China Construction Bank Corporation, verdens nest største bank.

Den kinesiske banken vil være majoritetseier med 70 prosent i det nye selskapet, mens Norwegian, gjennom sitt heleide datterselskap Arctic Aviation Assets, vil eie de resterende 30 prosentene. China Construction Bank vil også finansiere flyene som nå overføres til det felleseide selskapet.

Den nye avtalen vil styrke Norwegians egenkapital og redusere selskapets finansielle forpliktelser med 13,7 milliarder kroner basert på dagens kurs.

– Etter å ha forhandlet i flere måneder er jeg veldig godt fornøyd med at vi nå kan offentliggjøre avtalen vi har inngått med China Construction Bank om et felles eierselskap for 27 fly av typen Airbus A320 neo. Avtalen vil bidra betydelig til å redusere våre ekstisterende og framtidige finansielle forpliktelser. Dette er et av mange viktige tiltak for at Norwegian skal kunne levere på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen.

Geir Karlsen er ny CFO i Norwegian (bildekilde: Norwegian)

– Vi har i løpet av det siste året utviklet et godt forhold til Norwegian, som også inkluderer to tidligere utførte transaksjoner. Vi ser fram til å fortsette å bygge videre på dette samarbeidet ved å etablere dette felles eierselskapet for fly, sier Kevin Mi, leder for luftfart i China Construction Bank Leasing International.

– Jeg er overbevist om at en profesjonell og økonomisk sterk partner som China Construction Bank vil være en utmerket partner for Norwegian framover. Selskapet vi nå har etablert sammen er et viktig første skritt på veien til å bygge et sterkt strategisk partnerskap mellom våre to selskaper, avslutter Geir Karlsen. 

Les også: Norwegian reports its best ever quarterly result with a profit before tax of NOK 2.2 billion

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer