Norwegian og UNICEF Norge sender i begynnelsen av mars et fullastet fly med skoleutstyr og annen nødhjelp til Mali for å hjelpe barn som har blitt utsatt for krig og konflikt. — Vi håper alle vil være med å bidra, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos (©otoerres)

For tredje gang sender Norwegian og UNICEF et fly fullastet med skolemateriell og annen nødhjelp til deler av verden der krig og konflikt er normalen. I år er det Mali som står for tur, hvor 360.000 barn står uten skolegang etter mange år med krig:

– I år ønsker vi å gjøre en ekstra innsats for å gi barn i Mali en bedre fremtid. Derfor stiller vi med fly og mannskap og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med skolemateriell og annen nødhjelp slik at Malis barn én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp lokalsamfunnene sine, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– På grunn av konflikt har disse barna mistet alt. Jeg er utrolig glad for at vår langsiktige partner Norwegian nok en gang vil bidra raust for verdens barn, og vi håper folk vil være med og bidra til å fylle flyet med nødhjelp. Sammen kan vi sørge for at disse barna får et håp og en fremtid, sier Camilla Viken, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

Enkelt å bidra

Flyet med nødhjelp og skoleutstyr tar av 6. mars. Innen det skal det samles inn to millioner kroner, slik at lasterom, hattehyller og seter kan fylles med skoleutstyr og annen nødhjelp. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor nødhjelp og skoleutstyr fra UNICEFs verdenslager lastes ombord. Deretter settes kursen mot Malis hovedstad, Bamako.

Norwegian vil gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet. Man kan bidra ved å donere et beløp når man bestiller flybillett på norwegian.no, eller ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil i regi av UNICEF gå uavkortet til trengende barn i Mali. Det er også mulig å donere et valgfritt beløp via Vipps ved å legge til #UNICEF Fyll et fly med vippsnummer 88343, overføre penger til kontonummer 1644 04 09400 (merk betalingen «Fyll et fly») eller ved å besøke UNICEF`s kampanjeside HER.

Tidligere år har UNICEF og Norwegian samarbeidet om å sende fly med nødhjelp til verdens nest største flyktningleir, Za’atari i Jordan og til Den sentralafrikanske republikk.

I ti år har UNICEF Norge og Norwegian hatt et tett samarbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Nå utvides avtalen mellom UNICEF og Norwegian til også å omfatte UNICEF i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe.

Les flere nyheter om UNICEF HER og om Norwegian HER 

Kommentarer