Nesten 2,9 millioner passasjer reiste med Norwegian i november. Det gir en økning på 14 prosent i forhold til samme måned ifjor.

Boeing B787-9 Dreamliner. (Foto: David Peacock)

Totalt 2.877.549 passasjerer reiste med Norwegian i november 2018. Det er  357-329  eller 14 prosent flere enn samme måned året før. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 34 prosent. Fyllingsgraden var 78,8 prosent i november.

Tallene denne måneden er påvirket av overgangen mellom sommer- og vinterprogrammet, samt oppstarten av flere nye ruter og økt flyutnyttelse, sammenlignet med samme periode i fjor. Norwegians passasjerer flyr stadig lengre distanser, noe som også har betydning for trafikktallene.

– Jeg er godt tilfreds med den positive yieldutviklingen denne måneden. Samtidig har en del ruter fra sommerprogrammet blitt forlenget ut i november, noe som påvirker fyllingsgraden. Full omlegging til vinterprogrammet vil vi først ha fra og med januar, etter at vi har lagt juletrafikken bak oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i november. Punktligheten var på 82,5 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Les hele rapporten: Norwegian Traffic figures November 2018

Les også: Ryanair og Laudamotion fraktet 10.4 millioner i november (desember 2018) 

Flere saker om Norwegian finner du HER 

 

Kommentarer