Flyselskapet Norwegian er over første hinder i arbeidet med å sikre seg den statlige lånegarantien, som ble presentert sist uke. To nordiske banker har fått godkjenning til å stille en garanti for de nødvendige 10 prosentene av den første transjen på 300 millionene fra staten, skriver selskapet i en børsmelding.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Flere titalls Norwegianfly er den siste uken blitt langtidsparkert på Stavanger lufthavn Sola (foto: ©otoerres)

Les også: ​Norwegian fulfils criteria for initial NOK 300 million in guarantee from the Norwegian Government

Norwegian har kommet seg igjennom første etappe med å sikre seg sin del av den statlige lånegarantien for flybransjen i Norge. Pakken er på totalt seks milliarder kroner, hvorav tre milliarder er rettet mot Norwegian.

Tirsdag meldte selskapet at de hadde infridd kravene til første transje på 300 millioner kroner. Nå fortsetter arbeidet for å oppnå kravene til lånegarantier på henholdsvis 1.2 og 1.5 milliarder kroner (NOK)

Les også: Norsk luftfart får inntil seks milliarder i statlig lånegarantiNorwegian positive til myndighetenes tiltakspakke

Norwegian jobber med Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) og nærings- og fiskeridepartementet for å avklare kriteriene og vilkårene knyttet til de gjenværende transjene, og for å skaffe ytterligere garantier fra finansinstitusjonene.

Flere relaterte saker finner du  HERHERHERHER og HER

kilder: norwegian, newsweb, finansavisen

Kommentarer