Amadeus’ Traveler ID forenkler selvbetjent innsjekking gjennom digital verifisering av helsedokumentasjon. Ettersom stadig flere passasjerer tar opp igjen sin reiseaktivitet, vil kontroll av helsedata ved avreise, i transitt og på ankomstdestinasjon vil bli en tidskrevende del av passasjeropplevelsen. Derfor har Norwegian utøket sitt samarbeid med Amadeus og vil pilotere løsningen Traveler IDs funksjonalitet for digital helseverifisering.

Norwegian - Boeing 737-800 -Winglets - Kastrup
Norwegian Boeing 737-800 (foto: ©otoerres)

Løsningen fra Amadeus vil bli bygget inn i den selvbetjente innsjekkingsprosessen hos Norwegian, enten man benytter flyselskapets app eller nettside. Reisende vil da kunne legge inn sin helsedokumentasjon digitalt, som så vil bli sjekket opp mot innreiseregler og krav til dokumentasjon på destinasjonen.

– Vi er svært fornøyd med å kunne ta i bruk denne innovative teknologien fra Amadeus for å forbedre kundeopplevelsen. Takket være integrasjonen med forretningsregler som ligger lastet i Altéa systemet vil Traveler IDs helsefunksjonalitet vite hva slags dokumentasjon som kreves for den enkelte reisende, basert på deres destinasjon, reiserute og nasjonalitet. Norwegian ønsker å være ledende på å forenkle kundereisen, og pilotprosjektet vårt med Traveler ID for Safe Travel-teknologien er et viktig steg på veien mot å sikre at våre passasjerer kan reise trygt og sikkert samtidig som man følger de siste reisereglene, sier TorArne Fosser, Executive Vice President Products and Digital Development hos Norwegian.

På nasjonalt nivå jobber Norwegian også med regjeringen, Helsedirektoratet og Avinor som en pådriver for tverrfaglig samarbeid med en felles målsetting om å gjenstarte reiselivet.

Traveler ID er helintegrert med flyselskapets innsjekkingssystem, noe som vil si at når den reisende først har lagt inn sin informasjon, vil denne være tilgjengelig og kan kryssrefereres til under hele reisen på en rask, enkel og sikker måte.

– Vi er glade for at Norwegian Air Shuttle implementerer Traveler ID for Safe Travel, og de fordelene som denne innovative teknologien bringer til de reisende, sier Johan Nordqvist, Vice President, Airlines Nordics & Baltics and Managing Director, Scandinavia hos Amadeus.

– Traveler ID er en av løsningene vi tilbyr gjennom vårt Safe Travel Ecosystem. Den sentraliserer og effektiviserer den digitale helsedataverifiseringen i kjølvannet av COVID-19 ved å kutte behovet for et antall ulike apper og innlogging flere steder. Det gir rett og slett en enklere og mer strømlinjeformet reiseopplevelse. Vi har flere funksjonaliteter på trappene, og vi ser frem til å holde markedet oppdatert på veien fremover for dette samarbeidet.»

Traveler ID’s helsefunksjonalitet er for øyeblikket implementert hos fem flyselskaper, og flere er på gang. Løsningen for å digital verifisering av helsedokumentasjon er også høyst relevant for andre aktører, som hoteller og flyselskaper.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER

Kommentarer