Vel 2,4 millioner reiste med Norwegian i september. Kabinfaktoren var 88,2 prosent og langrutene påvirker tallene i positiv retning.

Bjørn Kjos (©otoerres)

Bjørn Kjos (©otoerres)

Norwegian fraktet 2.435.240 passasjerer i september 2015. Det er en økning på ni prosent i forhold til samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 11 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med tre prosent. Fyllingsgraden var på 88,2 prosent, noe som er en økning på 6,8 prosentpoeng fra september 2014.

– Langdistanseflygningene fortsetter å påvirke tallene i positiv retning med en fyllingsgrad på 96 prosent i september. Vi ser også at stadig flere reisende benytter seg av vårt omfattende europeiske rutenett til å fly videre til USA og Thailand. Dette viser at samspillet mellom langdistanse og kortdistanse gir gode synergier. At vi nok en gang vinner nye internasjonale kundepriser viser at reisende over hele verden setter pris på Norwegians tilbud, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian fikk levert tre fabrikknye Boeing 737-800 i september av totalt 10 i 2015. Med en gjennomsnittsalder på fire år har selskapet  en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa. Norwegian ble nylig  kåret til beste europeiske flyselskap i den internasjonale kåringen Passenger Choice Awards.

Kommentarer