Norwegian har etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre. Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser. Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt.

Norwegians har 18 Boeing 737MAX eller fem prosent av alle de 350 flyene som er levert siden flytypen ble tatt i bruk i 2017 (bildekilde: NAS)

– Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier selskapets flygesjef Tomas Hesthammer.

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene. 

Norwegian beklager til de som blir berørt av dette, men understreker at sikkerheten til passasjerer og ansatte alltid kommer først.

Berørte passasjerer vil bli informert via SMS og via selskapets hjemmesider. Kunder som likevel trenger å kontakte Norwegian kan gjøre det via chat, sosiale medier eller telefon: +47 21 49 00 15. 

Les også: Singapore setter Boeing 737MAX på bakken
Ethiopians B 737MAX settes på bakken — 
Norsk kvinne savnet etter flystyrten i Etiopia — 
Boeing 737MAX fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang —
Boeing 737 MAX må oppdateres etter Lion Air-ulykken (november 2018) 

Kommentarer