Norwegian har søkt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger i Norge. En slik prosess vil gå i parallell med reorganiseringsprosessen i Irland.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Langtidsparkerte Dreamlinere på Stavanger lufthavn, Sola (foto: ©otoerres)

Etter at Norwegian 7. desember ble inkludert fullstendig i den irske reorganiseringsprosessen, har selskapet nå søkt om en tilleggsprosess for rekonstruksjon under norsk lovgivning. Det meldte selskapet i en børsmelding tirsdag 8. desember.

– En parallell rekonstruksjon under norsk lov vil være en fordel for alle berørte parter, og øke sannsynligheten for et vellykket utfall. Vårt mål er å trygge arbeidsplasser i selskapet og bidra til å sikre kritisk infrastruktur og verdiskaping i Norge, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

Jacob Schram - Direktør - Norwegian
Jacob Schram (Foto: Norwegian Air Shuttle)

– Nå skal vi bruke tiden godt, og jobbe mot målet vårt om å redusere selskapets gjeld, redusere antall fly i flåten, og igjen bli et attraktivt selskap for investorer. Vi skal være klare til å møte konkurransen om kundene etter koronapandemien, sier Schram.

Norwegian søkte om beskyttelse under irsk lov 18. november. Prosessene vil ikke ha noen innvirkning på løpende virksomhet, og selskapet vil fortsette å fly som planlagt. Både obligasjoner og aksjer vil fortsette å handles som normalt på Oslo Børs. Som tidligere nevnt, vil Norwegian Reward fortsette som normalt, slik at medlemmene kan fortsette å opptjene og bruke CashPoints.

Les også: Søker konkursbeskyttelse i IrlandKan tape 64 milliarder på konkursNy ekstraordinær generalforsamling

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer