Flyselskapet Norwegian er tildelt seks slots på London Heathrow for sommersesongen 2020. Det kommer frem i en oversikt fra ACL – Airport Coordination Limited.

Norwegian`s Boeing B 787 Dreamliner på London Gatwick som er selskapets hovedbase i den engelske hovedstaden. Gatwick ligger rundt 38 kilometer fra Heathrow (foto: Norwegian)

Norwegian vil sommeren 2020 gjøre sitt inntog på London Heathrow Airport. Selskapet ble nylig tildelt seks ukentlige starts og landingstillatelser på flyplassen.

Norwegian hadde opprinnelig søkt om 14 slots på Heathrow og fått tildelt seks av disse. Man skal bruke en slot for start og en landing, så de seks slots svarer til tre ukentlige rundturer for Norwegian, melder FinalCall.travel.

Norwegians Boeing B 787 Dreamliner (bildekilde: norwegian air shuttle)

Slots eller start og landingstillatelser på London Heathrow henger meget høyt og kan omsettes mellom flyselskapene for store millionbeløp.

Men man kan også sikre seg start og landingsrettigheter på Heathrow uten å måtte betale store millionbeløp. Det skjer ved at man søker om slots via et slags “lotteri” hvor lufthavnen kan tildele noen ekstra slots.

Norwegian fikk seks av de 14 slots de søkte om og ble den store vinneren i årets lotteri. Det ble totalt søkt om 872 slots, mens kun 16 ble tildelt.

Det er ikke kjent hvilken rute Norwegian vil bruke sine nye Heathrow-slots til, men de fleste tipsene tyder på at det blir på en av selskapets USA-ruter – trolig til New York eller Florida.

Se hele oversikten fra ACL – Airport Coordination Limited HER (ekstern lenke)

Flere saker om Norwegian finner du HER

kilder: finalcall.travel, flyprat.no, acl

Kommentarer