Flyselskapet Norwegians rekonstruksjonsplan i Norge ble mandag den 12. april godkjent av Oslo Byfogdembede. Dermed er begge konsernets rekonstruksjonsprosesser i Norge og Irland godkjent av domstolene, og to svært viktige milepæler er passert i Norwegians rekonstruksjon. Selskapet forbereder nå prosessen med å hente inn ny kapital.

Norwegians Boeing 737 ved gate på Bergen lufthavn Flesland (arkivfoto: ©otoerres)

Domstolen konkluderte etter at kreditorene godkjente den norske rekonstruksjonsplanen i en avstemmingsperiode som ble avsluttet fredag 9. april.

– Vi er svært glade for denne viktige avgjørelsen. Når vi har passert de to største juridiske milepælene kan vi se frem til å fortsette arbeidet med å hente inn ny egenkapital, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Jacob Schram - Direktør - Norwegian
Jacob Schram (Picture: Norwegian Air Shuttle)

– Jeg er stolt over å lede et selskap som kjennetegnes av en helt enestående stå-på-vilje. Og jeg er samtidig svært takknemlig for at vi har fått avgjørende støtte for å kunne fortsette virksomheten vår, sier Schram.

Kjennelsene i både Irland og Norge blir rettskraftige når den planlagte egenkapitalen er innhentet. Kapitalinnhentingen er forventet gjennomført i løpet av mai måned.

Les også: Foreløpig grønt lys for Norwegian i Irland – viktig milepæl også for den norske prosessen (mars 2021) – Norwegianplan lagt frem for retten (mars 2021) – Norwegians datterselskap NAR SSC søker om rekonstruksjon (mars 2021) – Søker om rekonstruksjon i Norge (desember 2020)

Kommentarer