Om kort tid lanserer Apple sin nye smart-klokke Apple Watch. I den forbindelse er NSB klar med en tjeneste tilrettelagt for nettopp Apple Watch. — NSB på Apple Watch omfatter foreløpig viktige, grunnleggende funksjoner som informasjon om rutetider, seteinformasjon og ruteendringer knyttet til din reise, sier Kristin Kjøge Jansson, som er ansvarlig for digital utvikling i NSB.

Ifølge Jansson, er hensikten med klokkeløsningen å gi kollektivreisende i Norge enkel og effektiv tilgang til den reiseinformasjonen de trenger, også på denne nye digitale plattformen fra Apple.

– NSB har som mål at informasjonen du får i Apple Watch skal videreutvikles med stadig flere funksjoner og muligheter, sier Jansson.

Hun opplyser at det fremover blant annet skal bygges videre på innspill og tilbakemeldinger fra brukerne.

— NSB i Apple Watch er per i dag først og fremst et enkelt og brukervennlig verktøy våre kunder vil ha nytte av her og nå.

Men utviklingen går fort, og allerede om kort tid så tror jeg nok den er kommet veldig mye lenger med hensyn til muligheter og funksjoner.

– Er man tidlig ute med ny teknologi, er det avgjørende at man også er raskt ute med videreutvikling og forbedring. Vi er tidlig ute med lanseringen fordi vi raskt ønsker å delta i den kollektive læringen i utviklingen av Apple Watch sine funksjoner og få gode innspill fra brukere og teknologiske miljøer. Innovasjon og utvikling skjer ikke lenger i lukkede miljøer, men gjennom åpne innovasjonsprosesser, sier hun.

Først på banen

For NSB er det et mål å være helt i tet med å tilby sine kunder nye teknologiske muligheter — for å gjøre alle sider ved reiseopplevelsen med toget stadig bedre.

– Reiseopplevelsen omfatter ikke bare togturen fra A til B, men også alt som har å gjøre med planlegging, bestilling og gjennomføring av reisen, sier Kristin Kjøge Jansson.

– Apple står for innovasjon og nytenkning til beste for brukerne, det er verdier vi i NSB også er svært opptatt av. Vi skal sette standarder for bruk av nyttig og relevant teknologi i forbindelse med kollektivreiser. Vårt mål er at våre kunder skal få et stadig mer oppdatert produkt, i tråd med det nyeste av teknologiske muligheter i markedet, sier hun. Reise og transport er kan fort bli en kjernefunksjonalitet for Apple Watch – små doser med informasjon man må sjekke ofte, er perfekt for håndleddet, sier Jansson.

En million app-brukere

Det er liten tvil om at app er et verktøy togreisende setter pris på. NSBs billettapp for nettbrett og mobil er til nå lastet ned over en million ganger, og i dag kjøpes hver femte togbillett på denne appen.

— Billettappen vår er en kjempesuksess, og viser at våre kunder er svært åpne for å ta i bruk nye, innovative løsninger. Jeg både håper og tror at den tilretteleggingen vi gjort for for Apple Watch er med på å bringe denne utviklingen enda et steg videre, avslutter Kristin Kjøge Jansson, ansvarlig for digital utvikling i NSB.

Faktaboks:

• NSBs billettapp utvides slik at den kan vise kunden den viktigste informasjonen om reisen på Apple Watch.
• Du får ikke billetten på klokken, men den gir billett- og trafikkinformasjon om den reisen du har kjøpt via NSBs billettapp.
• Funksjonaliteten er utviklet av Making Waves og Intelecom i samarbeid med NSB
• NSBs reiseapp for nettbrett og mobil er til nå lastet ned over en million ganger, og i dag kjøpes hver femte togbillett på denne appen
• Den offisielle lanseringsdatoen for Apple Watch er 24. april.
• Apple Watch fungerer sammen med iPhone

Kommentarer