NSB-eide Tågkompaniet er valgt som ny togoperatør for Krösatågen i Småland i Sverige. Dette er en viktig seier for NSB når alle norske togstrekninger skal konkurranseutsettes de nærmeste årene og NSB skal konkurrere med andre togoperatører.

Tågkompaniet hadde ikke laveste pris, men vant på kvalitet i anbudet om Krösatågen. Selskapet kommer til å legge stor vekt på service og informasjon, og på å benytte moderne tekniske hjelpemidler for bedre punktlighet.

– Konkurransedyktige

Krösatågen er et viktig anbud å vinne for NSB, mener Arne Fosen, konserndirektør i NSB Persontog.

– Vi har levert et tilbud der vi driver virksomheten på samme måte som NSB gjør i Norge. At vi nå blir tildelt kontrakten betyr at vi er konkurransedyktige. Det er spesielt gledelig at det er nettopp på høy kvalitet at vi vinner dette anbudet. Det er en viktig erfaring for oss når nå vi skal konkurrere om de norske toganbudene, sier Fosen.

Som følge av Jernbanereformen skal NSB konkurrere med andre togoperatører om alle togstrekninger i Norge. Først ut er Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. Vinneren av anbudet blir klart i juni 2018.

Satser på service

– Vi er svært glade og stolte over tilliten vi blir vist ved å få kjøre Krösatågen, sier Mats Gustafsson, administrerende direktør i Tågkompaniet.

– Det er bra at oppdragsgiver ikke gikk etter laveste pris, og at ulike kvalitetsaspekter ble vektlagt i vurderingen. Det gir oss mulighet til å satse på service til kundene, som blant annet kommer til å merke dette gjennom bedre informasjon om bord i toget og bedre punktlighet, sier Gustafsson.

Trafikkstart på Krösatågen er 9. desember 2018. Kontrakten har varighet til desember 2027 og kan forlenges med opptil tre år. Trafikkvolumet er på rundt 5,5 millioner kilometer årlig, og består av både el- og dieseltog. Totalt er det rundt tre millioner reiser med Krösatågen i året.

Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

Kommentarer