Emirates vil fra den 3. august i år fly daglig til Yangon i Myanmar og Hanoi i Vietnam. Et fly av typen Boeing 777-300ER med tre billettklasser blir satt inn på ruten som skal styrke Emirates’ satsing mot Sørøst-Asia. Ruten vil gjøre det enda lettere å reise mellom Hanoi og Yangon, og vil åpne en verden av destinasjoner for reisende fra Myanmar og Vietnam, takket være selskapets globale nettverk.

Yangon er Myanmars kommersielle hovedstad og den største byen i landet med 7,2 millioner innbyggere. Etter landet åpnet for turisme har Myanmar opplevd en strøm av besøk fra utenlandske reisende som ønsker oppleve landets mange historiske templer, religiøse plasser og idylliske strender. I 2014 ferierte mer enn 1,1 millioner turister i Yangon, en økning på 25 prosent fra året før.

Den vietnamesiske hovedstaden Hanoi er landets nest største by med 7 millioner innbyggere. Hanois økonomi har vokst kraftig siden 90-tallet, og det er store industrielle nettverk i byen. Hanoi er kjent for å være et kulturelt og historisk knutepunkt, og har flere områder fra UNESCOs verdensarvliste, slik som blant annet Ha Long Bay.

Hanoi blir Emirates’ andre turistdestinasjon i Vietnam, etter Ho Chi Minh City som har vært et reisepunkt siden 2012.

Styrker seg mot Sørøst-Asia

Terje Grue

Terje Grue er sjef for Emirates Norway

Med daglige flygninger til Yangon og Hanoi kan Emirates — sammen med partnerne Bangkok Airways og Jetstar — tilby enda flere reisealternativer mot store byer og turistattraksjoner i Sørøst-Asia.

– Med disse rutene vil vi styrke forbindelsene mot Sørøst-Asia og tilby flere valgmuligheter til passasjerer fra Myanmar og Vietnam, som nå enkelt kan reise til 39 byer i Europa, 16 i Midtøsten og en rekke destinasjoner i Afrika og på de amerikanske kontinentene, uttaler norgessjef for Emirates, Terje Grue.
Han mener at ruten vil styrke turismen i landene.

– Emirates’ første rute til Myanmar er med på å støtte opp under landets mål om å ha 7,5 millioner turister innen 2020. For Hanoi vil ruten gi ekstra alternativer for vietnamesere som ønsker å reise enten til Dubai eller øvrige destinasjoner, samtidig som at det gjør det enklere for det økende antallet reisende som ønsker å oppleve Vietnam, forteller han.

Flyet som settes inn på ruten, Boeing 777-300ER, vil tilby åtte seter i First Class, 42 seter i Business Class og 310 seter i Economy Class. På samme fly vil de kunne frakte opptil 20 tonn med varer på hver tur.

Passasjerer som vil oppleve Myanmar eller Vietnam kan fly fra Oslo med en mellomlanding på hovedflyplassen i Dubai. På turen vil man kunne velge mellom over 2.000 underholdningskanaler, prisvinnende service og sjenerøs bagasjevekt inkludert i prisen. Hvis du flyr Economy får du inkludert 30 kg bagasje i billettprisen hver vei, mens Business og First Class-reisende får henholdsvis 40 og 50 kg med seg på reisen.

Kommentarer