Flyplassjefen i Visby på Gotland er i kontakt med flere flyselskaper å få startet en direkte flyrute mellom Norge og den svenske ferieøya i Østersjøen. Bakgrunnen er den norske regjeringens siste reiseråd som sier at Gotland er den eneste svenske destinasjonen nordmenn kan reise til.

Visby flygplats - Gotland - Østersjøen - Sverige
Visby Airport ligger sentrumsnært like utenfor byen. Til Oslo lufthavn er det vel 500 kilometer i luftlinje, noe som skulle indikere en flytid på godt under en time med jetpassasjerfly og rundt timen med turboprop (foto:©otoerres)

Flyplassjef Gunnar Jonasson i Visby på Gotland smir med den norske regjeringens nyeste reiseråd er varme. Da statsminister Erna Solberg fredag fortalte at ferieøya i Østersjøen var den eneste svenske destinasjonen nordmenn kunne reise til uten å måtte sitte ti døgn i karantene ved hjemkomsten kastet han seg rundt og kontaktet flere flyselskaper, melder Sveriges Radio.

Gunnar Jonasson - flyplassjef - Visby Airport - Gotland - Sverige - Swedavia
Flyplassjef Gunnar Jonasson (Foto: Peter Phillips/Swedavia)

Jonasson håper nå at det kan settes opp en ny eller flere nye direkte flyruter Norge – Gotland iløpet av et par ukers tid – dersom det er interesse for det blant flyselskapene.

Nettsidene til Visby Airport finner du HER

Norge har flere ganger tidligere hatt direkteflyruter til Gotland. Widerøe opererte en rute mello Oslo og Visby i noen år fra 2005, mens SAS prøvde seg med en en direkterute fra Gardermoen for et par-tre år siden.

Les også: SAS starter direkterute Oslo – Gotland (april 2017) Åpner for flere fritidsreiser mellom Norge og de nordiske landene

Flere saker om Gotland finner du HER

Soloppgang - Kirketårn - Visby - Gotland - Østersjøen - Sverige
Soloppgang over Visby en tidlig sommermorgen (foto: ©otoerres)

kilder: sveriges radio, nrk.no

Kommentarer