Finnair fortsetter Norges-satsningen. I samarbeid med Widerøe, åpner flyselskapet i juni 2019 sin aller første rute fra Trondheim. De innlemmer dermed Midt-Norge i sitt Asia-nettverk.

Widerøe vil bruke en Bombardier Q400 på Finnairruten mellom Trondheim Værnes og Helsingfors (foto: ©otoerres)

Etter suksessen med rutene fra Bergen og Tromsø, fortsetter Finnair å utvide nettverket mellom Norden og Østen. Sammen med Widerøe annonserer de nå åpningen av en ny rute mellom Trondheim og Helsingfors, og legger samtidig til flere flyavganger på sin populære Tromsø-rute.

Ankomst Helsingfors fra Asia (©otoerres)

Ferske passasjertall fra Avinor viser at Finnairs ruter mellom både Helsingfors og Tromsø, samt Helsingfors og Bergen, har bidratt til en vekst i antall reisende fra norske flyplasser sammenlignet med februar 2018.

– Vi er veldig stolte over å utvide samarbeidet med Finnair. Rutene mellom Helsingfors og byene Bergen, Tromsø og Trondheim, har gode forbindelser til mange av våre destinasjoner, og med dette samarbeidet tilbyr vi våre kunder enda flere alternativer når de skal ut og reise, sier Christian Skaug, som er kommersiell direktør i Widerøe.

Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe (bildekilder: finnair/widerøe)

I tillegg til overganger til andre destinasjoner i Europa vil den nye ruten fra Trondheim korrespondere med Finnairs ruter til Asia. Direkterutene fra Norge via Helsingfors er fremdeles raskeste vei mellom Norge og Asia.

– Vi er svært glade for å kunne innlemme Trondheim i vårt nettverk, og samtidig øke frekvensen fra Tromsø. Norden er særlig attraktivt for våre Asiatiske kunder. Vår nye Trondheim-rute gir regionen utmerkede muligheter til å vokse som destinasjon, og forbinder samtidig regionens fritids- og business reisende til vårt rike nettverk av destinasjoner i Europa og Asia, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

Betyr mye for Trondheim

Den nyåpnede ruten vil også ha en positiv effekt på Trondheims næringsliv og turisme. Trondheim er en levende by som har mye å by på for besøkende, både av natur og kulturopplevelser. Byen løfter seg også som en kulinarisk destinasjon, med restaurantene Credo og Fagn som fikk Michelin-stjerne i februar.

Tanja Holmen, reiselivsdirektør i Visit Trondheim, gleder seg stort over nyheten.

– Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsingfors og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Dette betyr mye både for å få besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringa, sier hun.

Rutene mellom Trondheim og Helsingfors vil opereres fem dager i uken året rundt av Widerøe. Flyene er av typen Bombardier Dash-8 Q400.

Salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair og service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept med både business- og økonomiklasse.

Les flere saker om Finnair HER, Widerøe HER og Trondheim lufthavn HER

Helsingfors – Helsinki lufthavn Vanta/Vanda (foto: ©otoerres)

Kommentarer