United Airlines starter sesongrute mellom Bergen lufthavn Flesland og Newark Liberty-flyplassen utenfor New York. Ruten får tre ukentlige avganger sommeren 2022.

Boeing 757-200 - United Airlines - Star Alliance
United Airlines vil fly med en 169 seters en B757-200 mellom Bergen og Newark i perioden fra 21. mai til 23. september 2022. (Foto: United Airlines)

– Det er svært gledelig å se at United Airlines ønsker å ha Bergen som destinasjon i sitt rutenettverk. Det er viktig for hele det norske markedet å se denne tillitserklæringen til Norge. Vi forventer at den vil bli godt mottatt både i forretnings- og fritidsmarkedet, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Det er første gang siden 2016 at Bergen får direkte flyforbindelse til USA.

– Vi er glade for å kunngjøre vår første flygning noensinne mellom Bergen og New York Newark. Som det eneste flyselskapet som forbinder Bergen med USA, og det eneste amerikanske flyselskapet som flyr fra Norge, styrker det vårt internasjonale rutenettverk. Det gir også våre norske kunder muligheten for ett stopp før man flyr til andre destinasjoner i Amerika, sier Marcel Fuchs, Uniteds Managing Director International Sales.

Les mer om United Airlines HER og om Star Alliance HER

– Amerikanske turister har alltid vært en viktig kundegruppe for reiselivsbedrifter på Vestlandet og vi vet at interessen for å oppleve denne landsdelen er veldig høy. Dette er en godt betalende gjester og det er spesielt gledelig at denne ruten kommer til å bidra til å utvide sommersesongen, sier Stein Ove Rolland, administrerende direktør i Fjord Norge.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer