Det splitter nye helelektriske fartøyet Legacy of The Fjords ble denne uken levert fra verftet Brødrene Aa i Hyen til The Fjords DA, og eierne Flåm AS og Fjord1 ASA. Det er The Fjords sin tredje båt med det prisvinnende Seasight-designet. Opprinnelig var planen var at den skulle gå i rute på Oslofjorden, men dette ble endret til fordel for Nærøyfjorden og Flåm.

Legacy of the Fjords - elektrisk turistbåt - Flåm - The Fjords
The Fjords inviterer til åpen båt i Florø lørdag den 11. juli og i Flåm tirsdag den 14. (Foto: Visit Flåm)

– Vi er veldig glade for nå å kunne tilby en full elektrisk flåte i verdensarvfjorden, sier Sandra Nekkøy, kommersiell direktør i The Fjords.

Stillegående fjordcruise

Onsdag 15. juli starter Legacy of The Fjords i rute mellom Gudvangen og Flåm, der søsteren Future of The Fjords har hatt daglige avganger siden 2018.

Les også: Ti gode grunner til å reise til Flåm og Myrkdalen i sommer

Nærøyfjorden er en del av Vestnorsk fjordlandskap som står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sitt flotte, urørte natur- og kulturlandskap. De stillegående, elektriske passasjerkatamaranene seiler lydløst gjennom fjorden, slik at gjestene kan ha full oppmerksomheten til naturen rundt.

– Denne sommeren er virkelig tidspunktet for nordmenn å oppleve den fantastiske norske naturen, sier Sandra Nekkøy.

Les også: Opplev urørte Nærøyfjorden i sommer

– Nå er det nesten bare nordmenn og generelt færre passasjerer om bord. Med en helt ny båt på toppen av det hele, håper vi mange vil ta turen på Nærøyfjorden med Legacy of The Fjords i sommer.»

Åpen båt i Florø og Flåm

Før Legacy tar turen inn Sognefjorden til Flåm, inviterer The Fjords til åpen båt på Fugleskjærskaia i Florø, lørdag 11. juli fra kl. 11.00 – 14.00.

Vel framme på Aurlandsfjorden blir det åpen båt i Flåm tirsdag 14. juli fra kl. 17.00 – 19.00. Alle som ønsker å ta turen innom for å se den helt ferske batteribåten er hjertelig velkommen. Det blir servering av svele og kaffe.

Legacy of the Fjords - elektrisk turistbåt - Flåm - The Fjords
Seasight-båtene har et stilrent skandinavisk design og store vindusflater (Foto: Visit Flåm)
Prisvinnende design

Seasight designet til de tre The Fjords-fartøyene kjennetegnes av gangveiene på utsiden som er inspirert av stiene som svinger seg oppover bratte fjellsider langs fjorden, vinduer som går fra gulv til tak i salongene innendørs og et behagelig skandinavisk interiør.

Begge de foregående fartøyene har blitt kåret til Ship of the Year under SMM i Hamburg. Hybridfartøyet Vision of The Fjords i 2016 og helelektriske Future of The Fjords i 2018.

Les også: Vision of The Fjords kåres til “Ship of the Year 2016” (september 2016)

Vision of The Fjords, som nå går i rute på Hardangerfjorden, har i tillegg vunnet flere priser for universell utforming.

Les også: Miljøvennlig cruise på Sørfjorden i Hardanger (mai 2020)

Nye opplevelser på fjorden

Med økt interesse for aktive ferier, ønsker Flåm AS nå at flere skal få oppleve Nærøyfjorden på nært hold. Med utgangspunkt i et fjordcruise med Legacy of The Fjords, kan man nå bli med på en guidet vandre og padletur i verdensarvfjorden.

Det er inngått samarbeid med Njord – Seakayak and wildernes adventures som tar med grupper på 2-8 personer på en eksklusiv heldagsutflukt fra Flåm.

Les mer om tilbudet HER

For de som ønsker tur på egenhånd kan man bestille billetter til fjordcruiset tur/retur de vegløse fjordbygdene Dyrdal eller Styvi fra Flåm eller Gudvangen, og utforske området slik man ønsker. 

Les mer om fjordcruisene i Aurlands -og Nærøyfjorden HER

Les også: Flåm opnar igjen 1. mai – 12 grunner til å besøke Flåm i vinter – Flåm AS og The Fjords setter inn ekstra fartøy med større kapasitet for busser og biler mellom Flåm og Gudvangen. – Fjord1 AS og Flåm AS dannar nytt fjordselskap – Aurland Ressursutvikling + Myrkdalen Fjellandsby= En av Norges største reiselivsaktører

Kommentarer