Flyselskapet Wizz Air starter ny direkterute mellom Bergen – Flesland og Budapest. Første avgang blir den 10. april 2017. 

Aslak Sverdrup (Avinor.no)

Aslak Sverdrup (Avinor.no)

– Budapest er en fantastisk by og med sitt rike kulturliv er denne byen ideell for en langhelg eller opplevelsestur fra Bergen. Vi tror at Budapest kommer til å bli et minst like populært reisemål fra Bergen som Praha har vært de seneste årene, og vi ser frem til rutestart til våren, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

– Nå er det under ett år til vi åpner den nye terminalen på Flesland. Jeg har sagt før at Vestlendingene fortjener dette; et funksjonelt bygg uten kapasitetsbegrensninger, et vakker arkitektonisk bygg, med smarte løsninger som vil gi dem en god reiseopplevelse. Det er også helt naturlig at Vestlandets hovedflyplass har gode forbindelser til Europa. Vi får økt kapasiteten betydelig med den nye terminalen og denne ruten er den første nyheten vi har å tilby bergenserne, forteller Sverdrup.

Også reiselivet i byen er begeistret over nyheten.

– Det er positivt at en aktør som Wizz Air nå utvider sitt rutenett til og fra Øst-Europa, sier reiselivsdirektør Ole Warberg. Vi har sett en positivt vekst fra andre regioner selskapet flyr fra, og det er godt kjent at nye flyruter også skaper ny trafikk. Så at Ungarn nå også kan bli et mer interessant marked for oss, er gledelig, kommenterer Warberg

Wizz Air flyr allerede til Gdansk, Vilnius, Katowice, Riga, Warszawa, Szczecin fra Bergen.

Les flere nyheter om Bergen lufthavn Flesland HER

Kommentarer