Flyselskapet SunExpress har startet en ny direkterute mellom Avinor Oslo lufthavn og Konya i Tyrkia.

Kake til de reisende på den første avgangen mellom Oslo og Konya torsdag 13. juni (Foto: Avinor)

Denne sommeren er det for første gang mulig å fly direkte mellom Oslo lufthavn og den tyrkiske byen Konya. Flyselskapet SunExpress tilbyr frem til den 26. september én ukentlig rundtur med en Boeing 737-800.

– Vi er veldig fornøyde med utviklingen vi har sett her på Oslo lufthavn de siste årene. Nå dobler vi kapasiteten vår på Norges hovedflyplass i sommermånedene og legger til Konya som en ny destinasjon, sier kommersiell direktør Peter Glade i SunExpress.

SunExpress sin Boeing 737-800 på Avinor Oslo Lufthavn, klar for første avgang til Konya (Foto: Avinor)

– Selv om vårt tilbud for øyeblikket kun er sommerruter vurderer vi kontinuerlig om Antalya eller Izmir skal bli helårsruter. Det eneste som mangler er at vi får til en avtale med en turoperatør som er villig til å støtte ruten også på vinterstid, sier han.

Flyet fra Konya har avgang kl. 23.40 lokal tid på onsdag og ankommer Oslo lufthavn kl. 03.05 natt til torsdag. Avgang fra Oslo lufthavn er kl. 04.00 på torsdager. Flytiden er på omtrent fire og en halv time.

– SunExpress har etablert seg som en viktig aktør for å knytte Tyrkia og Norge sammen i sommermånedene, og vi er veldig glade for at de nå ønsker å satse på en ny destinasjon, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Jasper Spruit (©otoerres)

– Vi ser at nordmenn i økende grad velger Tyrkia som feriedestinasjon, og denne nye ruten gir norske reisende en mulighet til å oppleve en litt annen side av Tyrkia samtidig som det kan bidra til økt turisme til Norge og Oslo-regionen.

Flere saker om Avinor Oslo Lufthavn finner du HER og HER

Kommentarer