En ny hastelov om konkursbeskyttelse kan hjelpe til med å holde Norwegian på vingene. Loven vil bli vedtatt i Stortinget fredag og skal tre i kraft iløpet av kort tid.

Norwegian - Boeing B 787 - Dreamliner - B 737-800 - langtidslagring - Stavanger lufthavn - Sola
Coronakrisen gjør at Norwegian bare har sju av sine godt over 150 fly i drift. Resten står parkert på flyplasser i inn og utland. På Stavanger lufthavn Sola (bildet) står det 27 fly av typene Boeing 737-800 og Boeing 787 Dreamliner (foto: ©otoerres)

Stortinget vil fredag vedta en ny hastelov om konkursbeskyttelse – den såkalte rekonstruksjonsloven som vil tre i kraft om kort tid, melder NRK.

De nye reglene, som skal vare i halvannet år, kan hjelpe med å holde det kriseramte flyselskapet Norwegian på vingene.

Målet med den nye hasteloven er å redde arbeidsplasser og bedrifter som står i fare for å gå konkurs, samt å gi mer effektive gjeldsforhandlinger.

Rekonstruksjonsloven, som skal vedtas i Stortinget fredag, vil gjøre at Norge får regler for konkursbeskyttelse som minner mer om – og er mer på linje med amerikanske regler, såkalt Chapter 11. I følge NRK skal minst 65 amerikanske flyselskaper ha benyttet seg av reglene for konkursbeskyttelse.

Det var NRK som først meldte denne saken

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer