Totalt  183.832 passasjerer reiste til/fra Torp Sandefjord lufthavn i mai 2018 mot 171.030 samme måned året før. Det gir en vekst på 7,5 prosent, og aldri før har så mange reist over Vestfoldflyplassen iløpet av en mai måned.

Torp Sandefjord Lufthavn har det siste året passert Stavanger lufthavn Sola når det gjelder utenlandspassasjerer. Kun Oslo lufthavn og Bergen-Flesland har nå flere utenlandsreisende enn Vestfoldflyplassen (bildekilde: torp.no)

Vekst på utenriks

Utenrikstrafikken er dominerende og utgjorde totalt 153.103 passasjerer, mot 136.363 sist år. En sterk vekst på 12,2 prosent i forhold til samme måned i fjor.  Det er fortsatt nedgang innenriks på 11,2 prosent i forhold til mai i fjor. Antall innenriksreisende var på 30.577 i mai 2018.

Totalt  796.172 passasjerer reiste til/fra Torp Sandefjord lufthavn iløpet av de fem første månedene i 2018. Det gir en økning på 10,6 prosent og det høyeste tallet noen sinne for årets fem første måneder.

Rekordstor sommertrafikk

– Det er fantastisk moro med stor trafikk på Torp om dagen, med masse reiseglade passasjerer og yrende liv. Nå er vi på full fart inn mot sommertrafikken som blir rekordstor. Vi vet det blir hektisk og anmoder de reisende om å være ute i god tid for å unngå stress, sier markedssjef  Tine Kleive-Mathisen.

Tine Kleive-Mathisen (bildekilde: torp.no)

Nytt parkeringssytem

– I disse dager har vi igangsatt arbeidet med et nytt og moderne parkeringssystem som skal gjøre det enklere for de reisende. Automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) sørger for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter forutsatt at regler overholdes iht. skilting. Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter for å slippe av eller hente reisende. Endringen vil også øke smidigheten ved henting /levering, samt øke trafikksikkerheten, sier Tine Kleive-Mathisen.

Torp Sandefjord lufthavn frister med et godt og variert rutetilbud.  Kommende sommer  får flyplassen  enda større kapasitet på flere av de typiske ferie-rutene til Spania. Sommerens charter er i gang, og flyene letter smekk fulle fra Torp.  Apollo har utvidet sesongen til Kreta Chania, og i tillegg har Torp charter til både Rhodos og Mallorca. Ekstra glad er flyplassen for Widerøes direkteruter både til Bodø og Tromsø.

Les også: Passagerarstatistik Swedavia maj 2018 – Rekord maj trods sommer i Danmark — Nye ruter, Ishockey VM og flere charterreisende gav enda en ny rekord i Billund

Flere relaterte nyheter finner du HER — Flere saker om Torp Sandefjord lufthavn finner du HER 

Kommentarer