De lokale myndighetene i Ayia Napa på Kypros satser på en bredere og forbedret opplevelse for sine gjester. Det har nylig blitt besluttet å oppgradere strandpromenaden i området med nye gang- og sykkelveger ut mot havet.— Disse prosjektene er en del av strategien for å oppgradere vårt produkt og utvide opplevelsen for besøkende i området. Det vil gi et løft for regionen, skape nye jobber, og ha en positiv effekt på den lokale økonomien, sier Ayia Napas borgermester Yannis Karousos.

Den første fasen inkluderer en strekke på ca. 3 km fra havnen ut til Nissi Beach, og vil inkludere pontonger, badebrygger, lekeplasser, utendørs gym, en skate park og beachvolley-område. Det er et ambisiøst prosjekt som sannsynligvis vil bli satt pris på av de stadig mer aktive besøkende i området. Går alt etter planen, begynner byggingen sent i høst.

Samtidig innledes arbeidet med den nye marinaen «Makronissos Marina» som prosjekteres i utkanten av det velkjente feriestedet, og rett inntil «Waterworld», en av Europas største vannparker. I det nye marinaområdet bygges det også villaer, leiligheter, hotell, restauranter, butikker, kafeer og andre servicesteder. Marinaen kommer til å ha ca. 600 plasser for båter i størrelse fra 10 til 60 meter, og skal dessuten kunne hjelpe til med mindre reparasjoner. Hele prosjektet anslås klart i 2019.

 

Kommentarer