Et nytt konsept for innkommende turisme skal gi flere besøkende til Tsjekkias hovedstad Praha. Stikkord for det nye konsepte er bærekraftig turisme og smarte miljøvennlige løsninger.

Praha by og Prague City Tourism har utviklet et nytt konsept for innkommende turisme til den tsjekkiske hovedstaden. Målet er å balansere interessene knyttet til det å leve av turismen med interessen til byen og innbyggerne forøvrig.

Dette konseptet introduserer et nytt, sammensatt og bærekraftig fokus på turisme i Praha. Byens administrasjon og de lokale turistmyndighetene har allerede tatt de første stegene i tråd med den nye strategien.

Det er blitt lansert nye turistruter som leder til interessante steder litt utenfor selve bysentrum. Andre tiltak er arbeidet med utviklingen av bærekraftig turisme og tilpassing til mer miljøvennlige metoder for vare leveranser i byens sentrum.

Det utarbeides i tillegg også nye verktøy for såkalt “smart tourism” I form av applikasjoner som samler informasjon om turistenes preferanser for å utvikle nye gratistjenester. Dette er også knyttet til utfordringen med å utvikle Praha til et storbysamfunn uten grenser.

Les mer om Praha HER og om Tsjekkia HER

Flere saker om Tsjekkia finner du HER

Kommentarer