Det er stopp i tankingen av drivstoff på flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø etter at Parat tok ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Årsaken var brudd i meklingen mellom Norsk Industri og Parat om revisjon av oljetransportavtalen.

Norsk Transportarbeiderforbund er også i streik og har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuel sine avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og sine medlemmer i Flytanking i Stavanger og Bergen.

Oljetransportavtalen omfatter Parats medlemmer i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Det er selskaper som enten står for fylling av drivstoff på fly på de store flyplassene, eller jobber på oljedepoter. Streiken vil derfor ramme både flytrafikken og utkjøring av drivstoff til bensinstasjoner. I første omgang er det kun tankingen av fly og helikopter i Stavanger, Bergen og Tromsø som vil bli berørt.

– Parat har utelukkende fremmet krav i tråd med de økonomiske rammene fra frontfagsoppgjøret og de føringer som ligger i Oljeoverenskomsten. Vi har strukket oss langt for å komme til enighet, men arbeidsgiver ville ikke komme oss i møte, sier forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe.

-Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier Lilloe.

Sjekk trafikken på de tre streikeramte flyplassene i Bergen HER, Stavanger HER og Tromsø  HER.

Kommentarer