Fjelltoppen Zugspitze i Garmisch-Partenkirchen — 2.962 meter o.h. — er ikke bare Tysklands høyeste fjell, men også det mest ettertraktete reisemålet i landet. Hvert år kommer en halv million besøkende hit fra hele verden.

Den 21. desember 2017 ble “Seilbahn Zugspitze“, den nye taubanen, innviet. Kabinene er en opplevelse med hypermoderne design.

To digre kabiner, proppfulle av komfort og med oppvarmet glass fra gulv til tak, kan transportere opptil 580 personer i timen til toppen av Zugspitze. Det tok seks år å realisere prosjektet på 3.000 meters høyde, men det vil bli av stor betydning for turismen.

Stålstolpene måler opptil 127 meter, det er verdensrekord for pendelbaner. I tillegg fraktes du over en høydeforskjell på 1.945 meter, noe som også er enestående i verden. Den frie spennlengden på 3.213 meter er verdens tredje lengste i sitt slag. Alt dette opplever du på den komfortable turen til Zugspitze. På toppen tar utsikten pusten fra deg. Med en panoramautsikt på 360 grader kan du se 400 omliggende alpetopper i Tyskland, Østerrike, Italia og Sveits, hvis værgudene tillater det…

På Zugspitzes topp kan du gå alpine fjellturer og komme i kontakt med isen uansett årstid. Både sommer og vinter er det mulig å ake på naturlig snø. Den enkle adkomsten med to taubaner og en tannhjulbane, gjør fjellopplevelsen lett å få med seg.

Et annet høydepunkt er det 700 meter lange og 80 meter dype juvet, “Partnachklamm”, som er utgangspunkt for mange turer. Juvet kan krysses ved hjelp av en jern-bro, som kan benyttes året rundt. Vinterstid frister de fine, bisarre isformasjonene også.

Til syvende og sist er Garmisch-Partenkirchen et av Tysklands mest ettertraktede helsesteder og skiområder. Her kan du kombinere skisport og bayersk kos med frisk luft og mosjon i fantastiske omgivelser — i tillegg til typisk bayerske retter på koselige kroer.

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer