Ta med pass og møte opp på flyplassen! Det er blitt vanligere å chartre et eget fly når bedriften skal arrangere årets gruppetur. Dyrt, sier du? Ikke nødvendigvis.

Fra JoinJet`s Dornier 328 jet (otoerres)

Bedrifter som planlegger å gjennomføre arrangementer utenlands ønsker ofte å besøke steder ikke alle har vært før. Visste du at ved å leie et eget fly kan du plukke fra øverste hylle over destinasjoner?

Innleide fly trenger ikke forholde seg til fastsatte flyavganger eller de samme flyplassene som ruteflyene. For eksempel er det mer smidig å lande på Bromma enn Arlanda, dersom turen går til Stockholm.

Diskotek om bord

Disse type arrangementer gir en ekstra dimensjon av eksklusivitet og stolthet hos gruppen. Ved å chartre en hel maskin skaper man en gruppefølelse tidlig. Vanligvis deles gruppen opp på flere rutefly og turen begynner ikke før alle møtes på hotellet.

Med et chartret fly starter reisen allerede ved innsjekk, og du har muligheten til å skreddersy hele turen — fra A til Å. Egen innsjekkingsskranke, valgfri meny om bord, kabinpersonale kledd i firmaets logo, egen logo på nakkeputene, eller hva med egen terminal på flyplassen?

Mulighetene er uendelige!

“Badeværelset” eller rettere sagt “badeavdelingen” på Emirates VIP-fly (EK)

Og hva så med programmet om bord? Her kan man spare tid og starte konferansen allerede før takeoff. Eller bare gå rett på underholdningen! Hva med diskotek og tilhørende bar — i lufta?

Pris vs tid

Ett aspekt ved denne type reiser er hvilket samhold det skaper i gruppen. En annen er pris vs tid. Enkelte bedrifter velger denne form for reise, fordi det er tidsbesparende. Dette gjelder spesielt bransjer som lever av å fakturere timer eller hvor deltakerne er spredd over hele landet. De ser direkte på lønnsomheten når de mister timer, og at det derfor kan være lønnsomt å chartre en egen maskin.

Flyene som kan leies kommer i forskjellig størrelse, og som oftest er dette aktuelt for grupper mellom 50 og 250 personer. En tommelfinger regel er; jo flere man er, desto billigere blir det. Prisene er avhengig av når og hvor man skal reise, hvor mange som skal på tur og hva slags komfort man ønsker. Erfaringsmessig er det mulig å komme seg tur/retur for mellom 3000-5000 kroner per person, gitt at man klare å fylle et helt fly.

På vei til flyet (BH)

kilde: berg-hansen

 

Kommentarer